Oprezni Škoti

Iz Aberdeena poručuju: Nećemo podcijeniti Široki

Sport / Nogomet | 07. 07. 2017. u 08:00 I.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz Aberdeena s velikim oprezom pristupaju pripremi za susrete drugog pretkola Europske lige sa Širokim Brijegom. Iako slove za velikog favorita u spomenutim utakmicama, iz stručnog stožera slavnog škotskog kluba smatraju kako ih očekuje težak posao s aktualnim pobjednicima Kupa BiH.

''Očekuju nas teški susreti sa Širokim Brijegom, jer su oni izbacili Ordabasy koji je igrao dobro u kazahstanskoj ligi. Široki Brijeg je dobra momčad koja je veoma dobro vođena i morat ćemo dati sve od sebe kako bi ih pobijedili'', rekao je pomoćni trener Abeerdena Tony Docherty.

Posebno je pohvalio formaciju bh. predstavnika u kojoj svaki igrač zna svoju ulogu i zadatke te dodao kako ih sigurno neće podcijeniti.

''Pobrinut ćemo se da naši igrači budu spremni i u optimalnoj fizičkoj spremi za utakmice protiv Širokog Brijega. Sigurno ih nećemo podcijeniti. Naši skauti su bili na obje utakmice prvog pretkola. Vidjeli su kako je Široki Brijeg dobra momčad, igraju u formaciji 4-1-2-3 u kojoj svaki igrač zna svoju ulogu i zadatke'', zaključio je Docherty.

Kakav će klub uskoro gostovati u Hercegovini dovoljno je reći kako su Škoti 1983. godine bili pobjednici Kupa pobjednika kupova nakon što su u finalu, predvođeni legendarnim Sir Alex Fergusonom, pobijedili veliki Real Madrid (2:1). Kasnije su osvojili i europski Superkup pobijedivši tadašnjeg prvaka Europe Hamburger SV.

 

Kopirati
Drag cursor here to close