Službeno

Ivica Olić napušta Vatrene i preuzima ruski CSKA

Ivica Olić danas je i službeno predstavljen kao novi trener CSKA Moskve. Bivši Vatreni je od ljeta 2017. godine radio kao pomoćnik Zlatka Dalića, bio je dio hrvatske nogometne reprezentacije na SP-u 2018. godine.
Sport / Nogomet | 23. 03. 2021. u 14:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ivica Olić je ugledno nogometno ime, može se mirne duše kazati - u čitavoj Europi.

Preuzimanjem slavnog ruskog kluba Olić će započeti prvi samostalni trenerski posao.

O veličini kluba kojeg preuzima nije potrebno trošiti vrijeme, dovoljno je istaknuti da CSKA ima 33 pehara u klupskim vitrinama, a od njih se posebno ističe onaj iz sezone 2004/05. kad su osvojili Kup UEFA.

Moskovljani su u finalu svladali Sporting rezultatom 3:1, iako su Portugalci nakon prvih 45 minuta vodili rezultatom 1:0 pogotkom Rogerija.

Osim Olića, u toj su ekipi bili Elvir Rahimić, Miloš Krasić, Joao Moutuinho, braća Berezutski i Sergej Ignaševič, Vagner Love i Juri Žirkov.

Inače, Olić je u Moskvu došao iz Dinama za pet milijuna eura, a za vrijeme svoje ruske avanture postao je miljenik tamošnjih navijača. Ukupno je za CSKA skupio 78 nastupa, 44 pogotka i 14 asistencija, a jedini bolji učinak imao je u u dva boravka HSV-u u kojeg je otišao iz Rusije. 

Sigurno da bivši hrvatski reprezentativac ima pred sobom težak zadatak, očekivanja navijačkog puka sigurno su velika, a povrh svega, u borbi za trenersko mjesto pretekao je Vasilija Berezutskog, istinsku legendu CSKA Moskve koji je bio u klubu od 2001. do 2018. godine.

Znimljivo, jedina dva stranca koja su sjedili na klupi CSKA nisu se pretjerano proslavili. Brazilac Zico je uspio izdržati tek 29 utakmica, a njegov nasljednik Juande Ramos čak 20 manje (razriješen nakon 47 dana), stoga se jasno vidi koliko CSKA očekuje.

Olića u Moskvi očekuje suradnja s Nikolom Vlašićem, koji glasi za najboljeg igrača CSKA-a. Ukoliko mladi Splićanin odigra dobar Euro, a nakon toga stigne za njega ponuda koju CSKA ne može odbiti, vjerojatno će Niksi od jeseni igrati u nekog drugoj zemlji. 

Kopirati
Drag cursor here to close