Hercegovački derbi

Ivica Džidić: Današnji Široki Brijeg igra zaista moderno

Sport / Nogomet | 28. 07. 2017. u 16:00 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Postoji pozitivno sportsko rivalstvo između Zrinjskog i Širokog Brijega. Nikad tu nema favorita. Kad je bio Zrinjski prvak, kad smo imali možda najjaču momčad nismo mogli dobiti Široki u Mostaru. S druge strane, kad je Široki Brijeg bio jači od Zrinjskog teško ga je pobjeđivao. Kad sam bio u Zrinjskom, uvijek mi je bilo lakše igrati na Pecari nego u Mostaru. Na drugoj strani, kad sam igrao u Širokom, uvijek smo lakše izlazili na kraj sa Zrinjskim u Mostaru. Velik je pritisak kad igrate kući'', prokomentirao je subotnji hercegovački derbi Zrinjskog i Širokog Brijega bivši igrač ovih klubova Ivica Džidić.

Zrinjski i Široki Brijeg u subotu s početkom u 20.00 sati (BHT) na stadionu Pod Bijelim brijegom igraju derbi susret drugog kola Premijer lige BiH. Obje momčadi su pobjedama otvorile novu sezonu: Zrinjski je s 2:1 slavio na Koševu protiv Sarajeva dok je Široki Brijeg na Pecari s 2:0 bio bolji od Slobode.

Bit će ovo sudar aktualnog prvaka BiH i aktualnog osvajača Kupa BiH

''Na Zrinjskom je sad veći pritisak i domaći teren nije prednost. Mislim da su izgledi 50:50. Bit će to tvrda utakmica. Tko prvi postigne pogodak, steći će veliku prednost. Zrinjski je to pokazao na Koševu. S druge strane, Široki Brijeg u Europi nije izgubio utakmicu u gostima. To govori o njihovoj snazi, čvrstini. Trener Goran Sablić radi odličan posao, igračima je dao prave uloge i Široki Brijeg pod njegovim vodstvom igra zaista moderno. I Zrinjski se potvrdio na gostovanjima. Ima tu dosta novih igrača. Neki su se uklopili, neki još nisu. U svakom slučaju, uvjeren sam da će svi koji dođu u subotu navečer Pod Bijeli brijeg uživati u dobrom nogometu i pravoj sportskoj atmosferi'', kazao je Ivica Džidić za Sportske novosti.

Zrinjski u posljednje četiri domaće utakmice protiv Širokog Brijega nije postigao ni jedan pogodak. ''Plemići'' su posljednji put zabili pogodak ''Plavo-bijelima'' u Mostaru 5. travnja 2014. godine u sada već antologijskoj utakmici kada su domaći velikim povratkom u posljednjih osam minuta slavili s 3:2.

Široki Brijeg je pak u posljednje dvije utakmice slavio protiv Zrinjskog. Riječ je o četvrtfinalnim susretima Kupa BiH kada su ''Plavo-bijeli'' u Mostaru pobijedili 2:0, a u uzvratu na Pecari 1:0.

No, posljednji put u prvenstvu Široki Brijeg je upisao pobjedu protiv Zrinjskog 10. ožujka 2013. godine kada je na Pecari bilo 3:0. Posljednje slavlje Širokobriježana u Mostaru u prvenstvu dogodilo se 20. svibnja 2012. godine kada je bilo 0:1.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close