Pozitivna serija Širokog traje

Ivanković: Promjena formacije se isplatila

"Na poluvremenu smo promijenili formaciju, odlučili smo malo više riskirati, malo više igrati po bokovima preko Ikića i Brekala. Na našu sreću uspjeli smo izjednačiti, gol nam je dao dodatni motiv, elan", naglasio je Ivanković
Sport / Nogomet | 28. 11. 2021. u 20:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon teškog poraza u Mostaru od Zrinjskog, malo tko je mogao očekivati da će momčad s Pecare ući u jednu seriju pozitivnih rezultata, seriju koja još uvijek traje i vrlo lako bi se moglo dogoditi da je zaključe uspješno na Grbavici u posljednjem kolu. U posljednjih sedam utakmica, Široki Brijeg je ostvario pet pobjeda uz samo dva remija. Gledajući tabelu, broj osvojenih bodova i seriju u kojoj se nalazi, mogli bismo reći kako je uz Zrinjski, Široki pokazao najviše u drugom dijelu ove sezone.

"Sarajevo se puno bolje snašlo u uvjetima kakvi jesu u tom prvom poluvremenu. Sa svojim visokim "desetkama" su nam pravili puno problema, imali smo veliki razmak između linija. Nismo to uspjeli iskontrolirati i realno gledajući dobro je da smo nakon prvog poluvremena ostali u tom zaostatku od jednog gola. Uz probleme koje smo imali u zadnjoj liniji, vrlo lako je to moglo otići u drugom smjeru", komentirao je prvi dio susreta Jure Ivanković. Ipak u nastavku su Ivanković i njegov stručni stožer pronašli dobitnu formulu.

"Na poluvremenu smo promijenili formaciju, odlučili smo malo više riskirati, malo više igrati po bokovima preko Ikića i Brekala. Na našu sreću uspjeli smo izjednačiti, gol nam je dao dodatni motiv, elan. Nakon crvenog kartona Sarajevo više nije imalo snage da krene prema naprijed, što opet mi nismo iskoristili. Taj igrač više se nije mogao niti primijetiti na terenu, jer jednostavno ne možete ubrzati protiv lopte. Sve sve svodilo na te duge lopte. Na kraju smo uspjeli doći do jedanaesterca i pobjede, istakao je Ivanković.

Kopirati
Drag cursor here to close