NK Široki Brijeg

Ivanković: Cilj je zadržati se pri vrhu ljestvice do zimske stanke

''Pokušat ćemo u zimskoj stanci pronaći pravoga napadača, a do tada raditi što ozbiljnije'', ističe pomoćni trener NK Široki Brijeg Jure Ivanković.
Sport / Nogomet | 25. 10. 2018. u 09:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Da nam je netko prije utakmice na Bilinu polju ponudio podjelu bodova, sigurno ne bismo pristali. Išli smo na pobjedu. Ali s obzirom na razvoj situacije, moramo bili zadovoljni jer smo izjednačili tek u 93. minuti. U prvom poluvremenu imali smo neke prigode, ali nismo zabili. Mogao je i Čelik zabiti još jedan pogodak i “dokrajčiti” nas, ali je Luka Bilobrk bio na visini zadatka'', kaže Jure Ivanković, jedan od pomoćnika trenera Goce Sedloskog.

Jure se na kraju prošle sezone neočekivano oprostio od aktivnoga igranja, s obzirom na “niske” godine (rođen 1985. godine), ali je više puta rekao da je gotovo i da nema povratka.

''U Zenici smo zadovoljni načinom kako je momčad odigrala drugo poluvrijeme. Stisnuli smo domaćine, nismo im dali disati, nizali smo prigode. Posrećilo nam se izjednačiti u nadoknadi vremena. Danas ćemo analizirati utakmicu i vidjeti što moramo popraviti'', kaže ovaj mladi trener.

Prije svega su, kaže, zadovoljni igrom mladih igrača.

''Mateo Marić odigrao je zapaženo svih 90 minuta. Stipe Jurić poluvrijeme, a Bože Vukoja dvadesetak minuta. Sva trojica pokazali su kako na njih i ubuduće možemo računati. Nego, najveći problem i dalje je realizacija. Pokušat ćemo u zimskoj stanci pronaći pravoga napadača, a do tada raditi što ozbiljnije. Čeka nas još jedno teško gostovanje, utakmica protiv Radnika u subotu. Srećom, nemamo problema s kartonima, a i zdravstveno je stanje povoljno. Samo Dino Ćorić ima nekih problema, ali i on će vjerojatno biti spreman. Ne bude li, tu je Josip Ćorluka, koji je u prvom dijelu sezone bio među našim najboljim igračima...'', ističe Ivanković.

Na pitanje kada će za nastup konkurirati Petar Franjić, koji je na Pecaru stigao sredinom jeseni iz Domžala, Ivanković kaže kako je Franjić tek sanirao ozljedu.

''Radi s ostalima, ali u Bijeljini još neće konkurirati za nastup. Ali hoće nakon sljedeće stanke. On i teže ozlijeđeni Tomislav Turčin sigurno će nam biti važna pojačanja na proljeće. Samo da do tada ostanemo pri vrhu. Nego, sada smo koncentrirani samo na utakmicu u Bijeljini'', zaključio je Ivanković u izjavi za Večernji list.

Kopirati
Drag cursor here to close