Napadač Zrinjskog

Ivančić: Bio sam skeptičan kada me Zrinjski zvao, ali nisam pogriješio

Zrinjski je u sezonu ušao s tri napadača koji bi u njihovom sustavu igrao ispred BIlbije i dvojice krila, ali tek je s četvrtim izgleda posve pogodio.
Sport / Nogomet | 07. 11. 2020. u 13:10 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U kolovozu, već duboko u sezoni, Zrinjski je potpisao iskusnog hrvatskog napadača Josipa Ivančića, a ovaj je zabio u svom debiju. Pogodio je u 3:0 pobjedi nad Differdangeom i nagovijestio da će biti pojačanje, a u kasnijim utakmicama to je potvrdio.

Zabio je u sve tri europske utakmice, a u prvenstvu je na dva gola, no opasan je i kada ne zabija, što je pokazao u derbiju s Veležom kada je asistirao Bilbiji.

Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 200.000 eura, što uvijek treba uzeti s rezervom, pogotovo kada je BiH u pitanju, ali svakako da Ivančić Zrinjskom ‘valja’ svaki euro.

"Moram biti zadovoljan, definitivno. Bio sam skepktičan na početku, kada su me zvali, dugo sam razmišljao. Bio sam vani i nije mi se vraćalo nazad, pogotovo ne u BiH. Ali Zrinjski je po meni uz sarajevske klubove najveći BiH klub, a uz to sam praktično doma. Zasad je sve dobro ispalo i prezadovoljan sam", kaže Ivančić za Sportske novoti.

Iako mu kao mjesto rođenja stoji Zagreb, Ivančićevi roditelji zapravo su iz Tomislavgrada, što je činjenica koja olakšava posao i njemu, ali i treneru Žižoviću, jer Ivančić ima i BiH papire. Došao je iz Rumunjske, gdje je igrao za Chindiju, ali već sada u karijeri je promijenio nekoliko zemalja, od Kazahstana do Izraela. 

"Dok sam igrao u Hrvatskoj pratio sam BiH ligu, a uvjeren sam da svi koji su u nogometu na ovim prostorima s jednakim zanimanjem prate sve lige iz okolnih zemalja. Moram reći da je Premijer liga jako napredovala od tada, ali kvaliteta varira od klubova do klubova. Vrhunski klubovi, Zrinjski, Sarajevo, možda još neki, bez problema se mogu nositi najboljim rumunjskim. Razlika je u tome što bi mali rumunjski, koji su organizacijski sređeni i dobra su primanja, sigurno ovdje bili pri vrhu. Premijer liga napreduje, ali infrastruktura je i dalje boljka", ističe Ivančić.

Hrvatski napadač zabio je gol u 2:1 pobjedi nad Širokim Brijegom prošle srijede. To je bila druga uzastopna pobjeda za Plemiće koja je došla nakon dva uzastopna poraza u Sarajevu.

"Istina da osciliramo, ali ne mogu objasniti zašto. Isti igrači igrali su utakmice u Sarajevu i ovdje, svi su davali sve od sebe, ali je ishod bio drugi. Valjda je tako trebalo biti, tko zna, ali dokaz je kako jedan trenutak može sve promijeniti".

Zrinjski u nedjelju gostuje kod Radnika u Bijeljini. Bit će to prva utakmica nakon tri uzastopna derbija (Željezničar, Velež, Široki), što ne mora značiti da će biti lagana utakmica.

"Bit će teško, a Olimpik nam može biti primjer što se dogodi kada krene po zlu. Ušli smo koncentrirano, bez imalo podcjenjivanja, ali nakon svog našeg pritiska dobiju jedan penal, pa drugi… Sada smo se digli mentalno, a kada je tako nije teško ni putovati u Bijeljinu. Idemo dati ono što smo imali protiv Veleža i Širokog Brijega", zaključio je Josip Ivančić za Sportske novosti.

Kopirati
Drag cursor here to close