Raketa opet leti terenom

"Ivan Rakitić sve suigrače čini boljima. Čak i Messija"

"Hrvatski nogometaš sve suigrače čini boljima, to se dokazalo u posljednjim utakmicama u kojima je dobio priliku od prve minute. Messi je posebna klasa, ali čak je i njemu lakše kada zna da ima Rakitića iza sebe”...
Sport / Nogomet | 09. 12. 2019. u 14:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Marca / Ivan Rakitić opet daje stabilnost igri Barcelone

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić konačno je dobio pravu minutažu u svojoj Barceloni i iskoristio ju je na pravi način.

Izgledalo je kao da je Rakitić ispao iz svih planova trenerta Ernestea Valverdea koji nije na njega računao, no to se u posljednjih desetak dana promijenilo. Raketa je posljednje tri utakmice započeo u početnom sastavu i istaknuo se jako dobrom igrom.

Njegovi nastupi izazvale su brojne pohvale, a u ponedjeljak je katalonski list Mundo Deportivo, vrlo blizak Barceloni, objavio komentar s naslovom “Rakitić u momčadi čini desno krilo boljim” u kohjemu analizira kojiko je Hrvat poboljšao momčad Barce.

U članku Mundo Deportivov urednik Santi Nolla piše kako Rakitić na puno načina doprinosi igri katalonskog giganta i naglašava koliko s njim u veznom redu desni bok Barce postaje bolji, prenosi Sportski.net.

“Nije čudno što je Sergi Roberto na desnom boku odigrao najbolju utakmicu upravo kada je Rakitić bio u veznom redu. Hrvatski nogometaš sve suigrače čini boljima, to se dokazalo u posljednjim utakmicama u kojima je dobio priliku od prve minute. Messi je posebna klasa, ali čak je i njemu lakše kada zna da ima Rakitića iza sebe”, stoji u komentaru.

Realu sklona Marca samo dva igrača aktualnog prvaka La Lige stavlja ispred Rakitića.

To su najbolji igrač i golman na svijetu, ali hrvatski veznjak odmah je iza Messija i Ter Stegena. Na poziciji koju je po nezamjenjivosti i standardnosti u momčadi držao do početka ove sezone.

"Ivan Rakitić se vratio u momčad Barcelone i više ga nitko ne može potjerati. Hrvatski veznjak prošao je najteži početak sezone. Igrač koji je prošle sezone odigrao čak 54 utakmice jedini nastup kao član prve momčadi ove sezone imao je još u petom kolu La Lige, ali sada je povezao tri uzastopna kao prvotimac. To je povratak u velikom stilu za igrača koji je od nedodirljivog postao zamjena za druga poluvremena", piše madridski sportski dnevnik.

Za Rakitića se nagađšalo da će napšustiti Barcelonu u ljetnom prijelaznom roku, nakon što je u nju stigao Nizozemac Frenkie de Jong. Povezivalo ga se tada s transferom u francuski Paris Saint Germain i engleski Manchester United, no ipak je ostao u Barci, gdje je na početku sezone imao nizarnu minutažu, ali to se promijenilo u posljednjih desetzak dana.

Marca za kraj navodi da će "Rakitić, koji se sjajno razumije s novom mladom zvijezdom Frankiejem De Jongom, nakon ovakvog preporoda dobro razmisliti hoće li u zimskom prijelaznom roku otići iz Barcelone."

U posljednje tri utakmice, protiv Borussije Dortmund, Atletico Madrida i Mallorce, započeo je u početnom sastavu Barcelone i oduševio svojim igrama.

Kako se čini, u početnom sastavu Barcelone mogao bi i ostati.

Kopirati
Drag cursor here to close