Kad već nije Luka...

Ivan Rakitić otkrio pod kojim bi uvjetom ostao u reprezentaciji

"Važno je da je jedan od starijih igrača još u reprezentaciji. Da je Modrić napravio taj korak prije mene, ostao bih".
Sport / Nogomet | 07. 10. 2020. u 12:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Blick.ch / Ivan Rakitić više ne nastupa za Vatrene

Ivan Rakitić nedavnim je umirovljenjem od reprezentativnog dresa zaključio najdraži dio nogometne karijere. Da je nekim slučajem ostao među Vatrenima, danas bi igrao protiv svoje druge domovine – Švicarske.

Tim povodom Raketa je dao intervju za švicarski Blick.

"Važno je da je jedan od starijih igrača još u reprezentaciji. Da je Modrić napravio taj korak prije mene, ostao bih".

Razmišljao je o oproštaju nakon povijesnog finala u Rusiji.

"Mandžukić, Subašić i Ćorluka odmah su se umirovili. Razmišljao sam o tome, puno razgovarao izbornikom, na kraju sam ostao. Sada je došlo vrijeme. Najveći sam navijač Hrvatske. Momčad ima puno mladih i talentiranih igrača, vrijeme je da preuzmu odgovornost i dobiju prostor za razvoj. Mislim da hrvatski nogomet ima svijetlu budućnost". 

Novinara Blicka zanimao je odgovor na zanimljivo pitanje: Hrvatska je napravila veliki uspjeh na SP-u, a kada će Švicarska?

"Da je stvar samo u broju stanovnika, Rusija i Njemačka uzeli bi sve medalje u Europi, a Kina bi bila nepobjediva. Savršena generacija mora doći, a onda mali detalji rade razliku. Siguran sam da Švicarska ima kvalitetu da napravi jednom takav korak poput našeg u Rusiji. Moraju se dogoditi male i neočekivane stvari koje ne možeš planirati", kazao je Rakitić.

Kopirati
Drag cursor here to close