Sve se okrenulo 2006.

Ivan Klasnić o tome kako danas živi nakon borbe s bolešću

Proslavljeni bivši hrvatski reprezentativac za Hrvatsku je odigrao 41 utakmicu i zabio 12 golova, a najveći trag ostavio je u Werderu, za koji je odigrao 151 utakmicu, zabio 49 golova i 2004. osvojio dvostruku krunu.
Sport / Nogomet | 17. 10. 2021. u 13:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:DPA / Ivan Klasnić

Ivan Klasnić gostovao je na Sport Festu u Poreču, na kojem je govorio o tome kako danas živi nakon borbe s bolešću i čime se bavi.

Proslavljeni bivši hrvatski reprezentativac za Hrvatsku je odigrao 41 utakmicu i zabio 12 golova, a najveći trag ostavio je u Werderu, za koji je odigrao 151 utakmicu, zabio 49 golova i 2004. osvojio dvostruku krunu.

Sve se okrenulo 2006. godine

Karijera mu se potpuno promijenila krajem 2006. godine, kad su mu dijagnosticirani problemi s bubregom. Transplantiran mu je majčin bubreg, koji je tijelo odbacilo, a potom i očev, koji se također nije "primio". Tek nakon treće transplantacije Klasnić je dobio dobar bubreg, s kojim živi i danas.

"Medicina jednostavno nije toliko napredovala da može jamčiti da će transplantirani bubreg biti vječan. Majčin bubreg mi je organizam odbacio jako brzo, očev je radio devet i pol godina, a sad imam bubreg jedne preminule žene. Ne znam tko je ona, samo znam da je bila dvije godine starija od mene", rekao je Klasnić, prenosi Index.

Danas izgleda bitno drukčije nego kad je nosio dres reprezentacije. Izgubio je kosu, ali je u dobroj formi.

"Uzimam tablete svako jutro i večer. Pokupio sam i neki virus, pa mi je otpala kosa, ali liječnici kažu da će se možda vratiti. Najvažnije je da bubreg radi dobro. U to teško vrijeme snagu sam pronalazio u vjeri i obitelji. Te 2006. godine rodila mi se prva kći i to mi je puno značilo. Kroz sve te dane bolesti razmišljao sam što je važno, a što nije u životu. Život može proći tako da izađeš na ulicu i ostaneš bez njega. Često pitam ljude znaju li oni uopće što je život. Za neke je to partijanje. Ja im predlažem da uđu u sebe i zamisle si što im je bitno u životu. Ljudi su o tome počeli više razmišljati kad se dogodila pandemija", rekao je Klasnić.

Werder će mu ostati u srcu

S Werderom, klubom kojemu je dao sve, bio je i na sudu. Klasnić je Nijemce tužio zbog pogrešnog tumačenja njegova zdravstvenog stanja, za što ne želi da se dogodi nekom drugom igraču. Sud je presudio u njegovu korist i Werder mu je morao isplatiti odštetu.

"Ti novci meni neće vratiti zdravlje, ali neka to bude slučaj zbog kojeg će liječnici po njemačkim klubovima pažljivije čitati nalaze sportaša o kojima brinu. Ja sam ih tužio jer nisu dobro interpretirali moj nalaz koji nije bio dobar i potom nisu ništa napravili. Ja nisam tužio klub, no on je bio u tome jer su to bili njegovi liječnici. Priču s Werderom sam završio i drago mi je da mi to više nije u glavi. Werder je uvijek bio u mom srcu i tamo će i ostati. Gledam kako igraju, što rade. Trenutačno im ne ide najbolje, ali držim im fige da se vrate u prvu ligu", rekao je 41-godišnji Klasnić.

Danas živi u Njemačkoj i radi kao nogometni menadžer. Nogomet igra i dalje, ali kao veteran.

"Ja sam trener pa sam sebe stavio u obranu. Tako mi odgovara, da malo ostanem u formi zbog zdravlja", rekao je Klasnić i otkrio koji su mu bili najljepši i najružniji trenuci vezani za reprezentaciju.

"Najteža je sigurna bila Turska 2008. godine. To nikad neću zaboraviti. Otac mi kaže da sam ja kriv jer da ja nisam zabio gol za 1:0, možda ne bi ni oni, ha, ha. Najljepša mi je svakako bila 2018. godina. Naravno, nisam igrao, ali sam presretan da sam kao navijač mogao biti dio te priče", rekao je Klasnić.

Kopirati
Drag cursor here to close