Liga prvaka

Ipak Bayern: Bavarci neuvjerljivom predstavom svladali Lyon za finale

Serge Gnabry bio je dvostruki strijelac za Bayern, a pobjedu protiv Lyona potvrdio je Robert Lewandowski. S ukupnih 3:0 Bavarci su prošli u finale Lige prvaka gdje ih očekuje PSG.
Sport / Nogomet | 19. 08. 2020. u 22:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U drugoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka, igranoj u Lisabonu, njemački prvak Bayern pobijedio je francuski Lyon s 3:0 i prošao u finale.

Serge Gnabry bio je dvostruki strijelac za Bayern, a pobjedu protiv Lyona potvrdio je Robert Lewandowski. S ukupnih 3:0 Bavarci su prošli u finale Lige prvaka gdje ih očekuje PSG.

Gnabry je prvi pogodak postigao u 18. minuti, nakon što je Lyoon imao nekoliko izglednih prilika pred golom vratara Neuera.

Fenomenalni krilni igrač primio je dugu loptu na desnom krilu, ušao kroz šumu igrača u sredinu i opalio ljevicom s ruba kaznenog prostora. Njegov udarac se pokazao neobranjivim za Lopesa i to je 1:0 za Bayern.

U 34. minuti Cornet je pogriješio, Ganbry uzeo loptu i dao lijevo za Perišića, koji brzo odigrava prizemno u sam peterac. Lewandowski je promašio čistu situaciju, no odbijenu loptu je u gol ponovno zakucao fantastični Serge Gnabry.

Pred sami kraj utakmice, u 88. minuti Lewandowski je uspio pokazati kako ne može ni ova utakmica bez njegova gola.

Dosuđen je slobodni udarac, tvz. skraćeni korner s desne je strane, a izveo ga je Joshua Kimmich. Na drugoj vratnici nebeski visoko skočio sjajni Poljak, nadvisio protivničkog igrača i zakucao loptu u vratarov desni kut gola za svoj 15. gol u ovoj sezoni Lige prvaka.

Robert Lewandowski postizao je golove u devet uzastopnih utakmica Lige prvaka. Uz njega tu su još samo Ruud Van Nistelrooy 2003. (9) i Cristiano Ronaldo u 2018. (11).

Ujedno, Robert Lewandowski postao je tek drugi igrač koji je postigao 15 ili više golova u jednoj sezoni nakon Cristiana Ronalda (17 pogodaka u sezoni 2013-14, 16 u sezoni 2015-16 i 15 u sezoni 2017-18).

Najbolji igrač večerašnje utakmice Serge Gnabry drugi je njemački igrač koji je postigao dva gola u polufinalu Lige prvaka, nakon trenutnog suigrača Thomasa Müllera, koji je to uradio u sezoni 2012-13 (dva gola protiv Barcelone).

Kopirati
Drag cursor here to close