Prva ženske nogometna liga FBiH

Inter u Čitluku savladao Brotnjo i ostao u borbi za naslov prvaka

Inter je nakon 20. kola ostalo na samo bod zaostatka za vodećim SFK Libero iz Goražda, što ligi daje posebnu draž u preostala dva kola.
Sport / Nogomet | 08. 05. 2022. u 09:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometašice ŽNK Inter zaključile su savršen nogometni vikend za Posušje.
 
U isto vrijeme kada su nogometaši slavili nad Leotarom, one su na gostujućem terenu u Čitluku u hercegovačkom derbiju, koji je to bio samo na papiru, Prve ženske nogometne lige F BiH pobijedile ŽNK Brotnjo 2:4 i ovom pobjedom ostale u igri za naslov.
 
Marta Landeka donijela je prednost Interu u 15. minuti, a tri minute kasnije Nikolina Soldo postigla je pogodak za izjednačenje, nakon čega su mreže mirovale do 48. minute i pogotka Ive Čuture za novo vodstvo posušanki.
 
Inter je imao nekoliko dobrih prilika za povećanje vodstva, prije neizvjesne završnice. Pogodak za izjednačenje u 81. minuti postiže Nikolina Soldo, no domaća momčad nije uspjela izdržati do kraja.
 
U posljednjih deset minuta pritisak Intera je urodio plodom. U strijelce Intera upisala se Ana Marija Ćesić (2:3), koja je u prvom dijelu promašila jedanaesterac, dok je u sudačkoj nadoknadi Landeka postigla svoj drugi pogodak za konačnih ŽNK Brotnjo – ŽNK Inter 2:4.
 
Tako su posuške nogometašice nastavile veliki niz bez poraza na uzastopnih 14 utakmica, u kojima su ostvarile 12 pobjeda i dva remija.
 
Inter je nakon 20. kola ostalo na samo bod zaostatka za vodećim SFK Libero iz Goražda, što ligi daje posebnu draž u preostala dva kola.
 
Nakon tri uzastopna gostovanja Inter će u sljedećem kolu na Mokrom Docu dočekati sarajevski FK RESPEKT koji je kod kuće izgubio od FK Libera 0:4.
 
 
Kopirati
Drag cursor here to close