Zabrana nastupa

Inter pušta Eriksena jer ne može igrati

Sport / Nogomet | 29. 10. 2021. u 14:44 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Talijanski nogometni prvak Inter spreman je pustiti Christiana Eriksena (29) nakon što je danskom veznjaku privremeno zabranjeno nastupati u Italiji zbog odluke nadležnih zdravstvenih tijela.

Foto: Twitter / 

Podsjetimo, Eriksen je doživio srčani udar u samoj završnici prvog poluvremena utakmice između Danske i Finske na EURO-u. Oživljavanje je trajalo više od 10 minuta, a nakon uspješne reanimacije na travnjaku, prevezen je u bolnicu gdje mu je ugrađen poseban defibrilator koji stimulira rad srca.

"Nakon svega što se dogodilo na Europskom prvenstvu u lipnju 2021., talijansko medicinsko tijelo igraču privremeno zabranilo sportske aktivnosti u tekućoj sezoni," poručio je Inter.

Međutim, treba napomenuti da pravila u Italiji zabranjuju igračima nastupanje ako imaju ugrađene defibrilatore što znači da je Eriksenova nogometna karijera u Italiji završena. U nekim ligama dozvoljeno je igranje sa defibrilatorom. Tako Daley Blind već godinama igra sa njim u dresu Ajaxa.

"Iako trenutni uvjeti igrača ne zadovoljavaju zahtjeve za nastupanje u Italiji, isto bi se umjesto toga moglo postići u drugim zemljama u kojima bi igrač mogao nastaviti natjecateljsku aktivnost," dodali su iz Intera.

Eriksen je stigao u Inter stigao 2020. iz Tottenhama, a u dresu "Nerazzurra" je upisao 60 nastupa i postigao osam golova.

Kopirati
Drag cursor here to close