Serie A

Inter i u domaćem prvenstvu u prednosti pred gradskim rivalom

Inter se bodovno izjednačio s Juventusom i zasjeo privremeno na drugo mjesto. Obje momčadi imaju po 66 bodova, ali momčad iz Torina ima utakmicu manje. Lazio je četvrti sa 65 bodova, a Milan peti sa 61 bodom.
Sport / Nogomet | 14. 05. 2023. u 12:20 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U posljednjoj utakmici subotnjeg programa 35. kola talijanske Serie A Inter je u Milanu svladao Sassuolo sa 4-2 i probio se na drugo mjesto.

Na svoj 30. rođendan dvostruki strijelac za Inter bio je Romelu Lukaku, koji je postigao vodeći pogodak u 41. minuti te u 89. minuti za konačnih 4-2.

Do vodstva 2-0 Inter je došao nespretnim autogolom Tressoldija u 55. minuti. Tri minute poslije bilo je 3-0, a lopta koju je prema golu poslao Lautaro Martinez skrenuo je jedan od braniča Sassuola i tako prevario svog vratara, a pogodak je upisan igraču domaće momčadi.

Sassuolo je u završnici učinio utakmicu rezultatski neizvjesnom jer su golovima Matheusa Henriquea u 63. minuti i Davidea Frattesija u 77. minuti gosti smanjili na 3-2, ali više od toga nisu uspjeli napraviti. GOLOVI

Inter se bodovno izjednačio s Juventusom i zasjeo privremeno na drugo mjesto. Obje momčadi imaju po 66 bodova, ali momčad iz Torina ima utakmicu manje. Lazio je četvrti sa 65 bodova. Vodeći Napoli je sa 83 boda odavno osigurao naslov.

Nogometaši Spezije pred svojim su navijačima svladali favorizirani Milan s 2-0 i tako tri kola prije kraja prvenstva povećali izglede za ostanak u Serie A, dok je Milan ostao bez važnih bodova u borbi za plasman u Ligu prvaka.

Do 75. minute nije bilo pogodaka, a onda je u deset minuta domaća momčad dvaput poslala loptu u mrežu. Prvo je za 1-0 strijelac bio poljski branič Przemyslaw Wisniewski, a u 85. minuti je Salvatore Esposito pogodio za konačnih 2-0. GOLOVI

Spezia je tek šestom pobjedom u sezoni stigla do 30 bodova i izjednačila se s Veronom koja ima utakmicu manje,a nalazi se na spasonosnom 17. mjestu. Milan peti sa 61 bodom.

Italija - 35. kolo:

Salernitana - Atalanta 1-0 (Candreva 90+2)
Spezia - Milan 2-0 (Wisniewski 75, Esposito 85)
Inter - Sassuolo 4-2 (Lukaku 41, 89, Tressoldi 55-ag, Martinez 58 / M. Henrique 63, Frattesi 77)

Kopirati
Drag cursor here to close