Predsjednik FIFA-e

Infantino: SP svake dvije godine bi smanjio broj migranata koji se utapaju

''Moramo dati nadu Afrikancima, da ne moraju prelaziti Mediteran u želji da pronađu bolji život, a zapravo se masovno utapaju u moru'', rekao je prvi čovjek FIFA-e.
Sport / Nogomet | 26. 01. 2022. u 19:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

FIFA već neko vrijeme radi na tome da skrati period između dva Svjetska nogometna prvenstva s četiri na dvije godine.

Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino najglasniji je promotor te ideje, a njegova najnovija izjava na tu temu već je postala viralna na društvenim mrežama.

Švicarac smatra da će sustav natjecanja koji bi značio da se Svjetsko prvenstvo igra svake dvije godine učiniti da prestanu migracije iz Afrike i s Bliskog istoka prema Europi te da će samim time doći do smanjenja broja migranata koji se utope u Mediteranu pri pokušaju prelaska, prenosi Index.

"Nije ovo samo pitanje toga želimo li imati Svjetska prvenstva svake dvije godine. Ako mislimo na ostatak svijeta i veći dio Europe, onda moramo misliti i o tome što im nogomet donosi. Nogomet je pitanje šanse, nade, reprezentacija kojima se ljudi ponose... Ne možemo reći ostatku planeta: 'Dajte nam svoj novac, a gledajte nas na TV-u.' Moramo ih uključiti", rekao je Infantino pa dodao:

"Moramo pronaći način da uključimo ostatak svijeta, da damo nadu Afrikancima, da ne moraju prelaziti Mediteran u želji da pronađu bolji život, a zapravo se masovno utapaju u moru. Moramo im dati priliku, dati im dostojanstvo. Ne samilošću, nego davanjem mogućnosti ostatku planeta da sudjeluje."

Kopirati
Drag cursor here to close