FIFA mijenja pravila?

Infantino: Ne isključujem održavanje SP-a svake dvije godine

''Proučavamo kalendar i savjetujemo se sa svima. Dakako, u svemu tome prvenstveno želimo čuti glas samih protagonista, odnosno, igrača i trenera. Ništa ne bih želio u startu odbaciti kao ideju'', rekao je Infantino.
Sport / Nogomet | 08. 09. 2021. u 21:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gianni Infantino, predsjednik Međunarodne nogometne organizacije, otvorio je nekoliko intrigantnih tema na sastanku u Dohi.

Naime, Infantino i čelnici FIFA-e nalaze se u Dohi gdje nogometna organizacija provodi dio vlastite studije o tome koliko je izvedivo i praktično održavanje Svjetskog prvenstva svake dvije godine.

Premda je takva ideja vrlo brzo dobila brojne suparnike (od članova Europske nogometne organizacije, Međunarodnog olimpijskog odbora…) Infantino je izjavio:

''Proučavamo kalendar i savjetujemo se sa svima. Dakako, u svemu tome prvenstveno želimo čuti glas samih protagonista, odnosno, igrača i trenera. Ništa ne bih želio u startu odbaciti kao ideju'', rekao je Infantino, prenosi Hina.

Brojni suparnici ovakve ideje prvenstveno ne žele od nečega „posebnoga kao što je Svjetsko prvenstvo i zato se, kao i Olimpijske igre, održava svake četiri godine“ učiniti nešto „posve obično“.

Uz ovu temu Infantino je spominjao i natrpanost nogometnog kalendara te sve veću isprepletenost klupskih i reprezentativnih obaveza.

''Previše je besmislenih utakmica i sadašnji kalendar je dosegnuo neke limite. Ovakav raspored je neodrživ. Moramo imati jedinstven sustav koji će smisleno razlučivati klupske od reprezentativnih utakmica'', dodao je.

Kopirati
Drag cursor here to close