Pravila

Infantino: Dajem crveni karton plavom kartonu

Infantino je dodao da je FIFA zainteresirana da sasluša sve prijedloge, ali da želi sačuvati tradiciju, nogomet i njegovu suštinu.
Sport / Nogomet | 02. 03. 2024. u 14:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Gianni Infantino rekao je danas da u nogometu neće biti uveden plavi karton, prenijela je agencija AP.

Međunarodni odbor nogometnih saveza (IFAB) trebao bi razmotriti proširena testiranja za plavi karton u nižim ligama, koji bi sudac pokazivao igračima zbog zlonamjernih prekršaja ili nepoštovanje igre ili protivnika, poslije kojih bi oni na 10 minuta izašli s terena.

"Da budem jasan - crveni karton dajem ideji za plave kartone. Neće biti upotrebe plavih kartona na elitnoj razini. To je nepostojeća tema za nas i FIFA se potpuno protivi plavim kartonima", rekao je Infantino novinarima u Loch Lomondu u blizini Glasgowa, gdje će biti održan sastanak čelnika svjetske kuće nogometa.

Protiv plavih kartona pobunili su se gotovo svi, od trenera i nogometaša do navijača.

Infantino je dodao da je FIFA zainteresirana da sasluša sve prijedloge, ali da želi sačuvati tradiciju, nogomet i njegovu suštinu.

Panel IFAB čine dužnosnici FIFA-e i četiri britanske nogometne federacije. FIFA ima četiri glasa, a savezi Engleske, Severine Irske, Škotske i Walesa po jedan.

Za usvajanje prijedloga potrebno je šest glasova.

Video: Blue Cards in football - What does it mean for soccer? Explained in detail

 

Kopirati
Drag cursor here to close