Punkaj Gupta

Indijac kupio HNK Šibenik za 13.500 eura

Iza Paramounta stoji Punkaj Gupta, Indijac koji je studirao i diplomirao na London School of Economics, a bio je savjetnik UN-a. Njegova kompanija bavi se istraživanjem i vađenjem nafte na afričkoj obali.
Sport / Nogomet | 13. 09. 2019. u 10:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HNK Šibenik je prodan i dobit će novog većinskog vlasnika. U četvrtak je Gradsko vijeće Grada Šibenika je s 14 glasova za, uz osam suzdržanih odlučilo da prihvati ponudu tvrtke Paramount Grupa. Oni su se jedini javili na javni poziv za prodaju dionica kluba.

Tvrtka indijskog investitora je osnovana u veljači, a za 94,59% vlasništva (297.056 dionica) ponudila je 13.500 eura, odnosno 105.000 kuna. Novi vlasnik se obvezao da u iduće 23 godine, koliko je rok trajanja prava na korištenje sportskih terena na Šubićevcu i Crnici, neće mijenjati ime kluba. Također, mora se pobrinuti za uvjete i osigurati da Šibenik u idućih pet godina ne ispadne iz drugoligaškog u trećeligaško društvo, pišu 24sata.hr.

Foto: HNK Šibenik / HNK Šibenik

Banci moraju dostaviti jamstvo u iznosu od tri milijuna kuna kojom se jamči financijska stabilnost kluba u idućih pet godina.

Iza Paramounta stoji Punkaj Gupta, Indijac koji je studirao i diplomirao na London School of Economics, a bio je savjetnik Ujedinjenih naroda. Njegova kompanija bavi se istraživanjem i vađenjem nafte na afričkoj obali.

''U malo više od godinu dana posao s naftom postao je biznis od milijardu dolara, a u malo više od dvije godine već je vrijedio dvije i pol milijarde dolara'', objasnio je Gupta, izvršni direktor tvrtke, pišu 24sata.hr.

 

Kopirati
Drag cursor here to close