Sofrenić protiv Begića

Izbor bh. izbornika: Optužbe za opstrukciju na sjednici Izvršnog odbora

Današnja sjednica Izvršnog odbora prekinuta je jer se nije željelo glasovati bez prisustva svih članova.
Sport / Nogomet | 04. 01. 2021. u 16:32 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine ni danas nije dobila novog izbornika.

Prema službenom priopćenju iz Nogometnog saveza BiH, današnja sjednica Izvršnog odbora prekinuta je jer se nije željelo glasovati bez prisustva svih članova.

Potpredsjednik Izvršnog odbora Milorad Sofrenić nakon sjednice je optužio predsjednika Saveza Elvedina Begića da opstruira izbor izbornika nedolascima na sjednice kao i uticajem na pojedine članove IO da ne glasuju za predloženog kandidata.

''Nažalost, aktualni predsjednik se nije pojavio na komisiji za izbor ni na sjednici IO. Prošli put opravdao je obiteljskim problemima, za što smo imali razumijevanje, ali sada nemamo. Ovaj put smo prekinuli sjednicu i nije bilo glasovanja, a ja sam predložio da se izbor dogodi u nastavku ovog tjedna, kada se predsjednik Begić pojavi. Hoće li to biti za dva dana ili dva mjeseca ovisi od Begića. Ne razumijem ponašanje da se ne pojavi kad se odlučuje o najvažnijoj stvari'', izjavio je Sofrenić.

Ističe da se formalno-pravno i bez Begića može izabrati novi izbornik, ali da to nisu željeli, optužujući ga da inzistira kod nekih članova IO da se ne izvrši izbor.

''Mi nećemo ulaziti u tu preceduru kad već tako smatra on i onda nek snosi posljedice'', dodao je.

Tako je reprezentacija BiH i dalje bez izbornika, a datum nastavka ove sjednice za sada nije poznat.

Reprezentaciju BiH već u ožujku očekuju kvalifikacije za SP.

Kopirati
Drag cursor here to close