Jedan od najtalentiranijih

Ima samo 15 godina, već igra za Sunderland

Ovaj veznjak je kapetan U16 selekcije Engleske, za U18 momčad Sunderlanda je postigao 2 gola i upisao 4 asistencije u 12 nastupa, a igra i za U21 momčad kluba.
Sport / Nogomet | 30. 01. 2023. u 15:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za obične promatrače, bio je tek jedan od parova četvrte runde FA Cupa, duel između Fulhama i Sunderlanda koji je završio bez pobjednika 1:1, pa će niželigaš biti domaćin u reprizi. Međutim, medije u Engleskoj je utakmica interesirala iz jednog drugog razloga. Taj razlog se zove Chris Rigg, momak koji ima samo 15 godina.

Ovaj 15-godišnjak je prije tri tjedna odigrao prve seniorske minute za svoj Sunderland u dvoboju FA kupa protiv Shrewsburyja, sada je dobio nešto minuta na Craven Cottageu, četiri, ali za njegove godine je više nego dovoljno.

Čak je uspio u kratkom periodu postići gol, koji je poništen. Da nije, Riggs bi postao najmlađi strijelac jednog gola u povijesti FA Cupa. Chris Rigg je kako pišu mediji na Otoku jedan od najtalentiranijih engleskih mladih nogometaša. Ovaj veznjak je kapetan U16 selekcije Engleske, za U18 momčad Sunderlanda je postigao 2 gola i upisao 4 asistencije u 12 nastupa, a igra i za U21 momčad kluba. Već sada interes pokazuju neki drugi klubovi, poput Newcastlea kojem novac nije problem. Međutim, iskusni igrači, treneri, tvrde kako je ostanak u Sunderlandu najbolja moguća opcija za Rigga.

Tony Mowbray sadašnji trener Sunderlanda je poznat po razvoju mladih igrača. Rigg je debitirao za Sunderland sa samo 15 godina i 203 dana. Pored njega tu su i ostali mladi igrači, Ben Middlemas, Tommy Watson, Mason Cotcher. S Masonom je Chris poseno vezan.

"Nas dvojica smo bili svuda zajedno, obojica smo izabrali Sunderland jer smo mislili da je to pravi klub za razvoj, do sada je ispalo dobro. Prije utakmice smo se pogledali i bili smo kao "vau". Činilo nam se da smo prošlog tjedna imali devet godina, a sada smo na klupi zajedno u prvoj momčadi. Svi stariji momci su bili dobri s nama mladim igračima. Na svom prvom treningu, želio sam da igram na način na koji bih igrao s momcima koji pripadaju mojoj starosnoj skupini. Tu su bili centaršutevi, driblinzi, rizična dodavanja. Momci iz prve momčadi su me savjetovali da nastavim raditi ono što radim. To je za mene bio poticaj", kaže Rigg.

Kopirati
Drag cursor here to close