Hrvatski vratar

Ima najduži igrački staž u Chelseaju, a nikada nije upisao službeni nastup

Sport / Nogomet | 02. 08. 2017. u 10:30 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski vratar Matej Delač igrač je s najdužim stažom u londonskom Chelseaju. Plavci su 24-godišnjeg čuvara mreže u svoje redove doveli još 2010. godine, ali je Delač nastupio samo jednom za londonsku momčad i to u prijateljskom susretu protiv Olimpije u Ljubljani.

Tijekom sedam godina ugovora s Chelseajem konstantno je bio na posudbama, a ista ga sudbina čeka i ove sezone. U sljedećem razdoblju bi se trebalo saznati ime nove momčadi, a Delač bi konačno mogao potpisati za neki drugi klub.

Iako nije branio u službenim utakmicama, hrvatski vratar se ne kaje što je potpisao za momčad sa Stamford Bridgea.

"Ne kajem se ni najmanje. Ponosan sam što sam dio velikog kluba kakav je Chelsea. Osjećao sam se dijelom kluba, iako nisam dobio priliku nastupiti za prvu momčad", rekao je Delač, te je dodao: "Klub se brine za igrače koji su na posudbi. Svako ljeto treniramo u Londonu s trenerima Eddiejem Newtonom i Paulom Ferreirom. Chelsea konstantno prati moj napredak, dolaze na utakmice i pogledali su šest utakmica Mouscrona prošle sezone. Potpisivanje i slanje igrača na posudbu su dobri projekti Chelseaja", istaknuo je vratar.

Delač otkriva i kako igrači koji su na posudbi imaju WhatsApp grupu pomoću koje kontaktiraju.

"Svi mi koji smo na posudbi imamo grupu na WhatsAppu. Iako nismo bliski prijatelji, često razgovaramo. Pored toga sam najviše u kontaktu s Jamalom Blackmanom, jer je vratar i Mariom Pašalićem, koji je Hrvat", dodaje Delač.

Ovom vrataru je najviše problema napravila radna dozvola. Kako ju nikako nije mogao dobiti , posudbe su bile neminovne i zbog toga Delač nije imao priliku braniti za prvu momčad ''Plavaca''.

"Problem s radnom dozvolom je politički. Dugo sam čekao da dozvole Hrvatima raditi u Engleskoj bez nje, ali to se nikad nije dogodilo. Sad je red da se ide dalje. Bilo bi mi drago karijeru graditi negdje drugo. Bitno je da izaberem pravi klub i da napravim dobru odluku. Možda se jednog dana vratim u Englesku", rekao je Delač u razgovoru za ESPN.

Delač, koji će za dva tjedna proslaviti 25 rođendan, karijeru je počeo u Interu iz Zaprešića. Član Chelseaja je postao 2010. godine, a proteklu sezono je branio vrata belgijskog Mouscrona.

Kopirati
Drag cursor here to close