Veldin Karić

Ikona HNL-a s 45 godina potpisala za Varteks

Veldin Karić rođen je u Slavonskom Brodu, a igračku karijeru započeo je u Željezničaru davne 1992. godine uz nekadašnjeg hrvatskog reprezentativca Marija Stanića.
Sport / Nogomet | 30. 07. 2018. u 21:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Postoje brojni nogometaši, ali samo je jedan Veldin Karić. Neuništiv i u 45. godini, aktivno igra nogomet i dalje, a od ove sezone ponovo će obući dres Varteksa! Dobrodošao, ikono", tim je riječima NK Varteks, koji vode njegovi navijači, najavio dolazak najnovijeg i najzvučnijeg pojačanja.

Najbolji igrač u povijesti Varteksa vraća se u klub kao igrač u 45. godini i s mladom ekipom će se boriti u Međužupanijskoj nogometnoj ligi Čakovec - Varaždin, piše Index.hr.

Veldin Karić rođen je u Slavonskom Brodu, a igračku karijeru započeo je u Željezničaru davne 1992. godine uz nekadašnjeg hrvatskog reprezentativca Marija Stanića. U ratno vrijeme kao talentirani napadač prešao je u Vojvodinu, kako je sam ispričao, u strahu za život, a 1993. jedva je došao u Hrvatsku prešavši u Marsoniju, gdje je igrao uz svog rođaka Edina Mujčina.

Nakon toga igrao je za Torino i Lugano, a 1997. stigao je u Varteks u kojem je u sedam godina postao ikona. Sjajna golgeterska forma donijela mu je transfer u Dinamo 2004., a zatim je igrao u Interu, Marsoniji i nizu niželigaša. Upisao je i tri nastupa za reprezentaciju Hrvatske. Prije sedam godina počeo je trenersku karijeru, no odlučio je da još ima što reći na terenu.

Kopirati
Drag cursor here to close