Novi igrač u Sarajevu

Ikić: Ambicije su velike, želim izazove

"Očekivanja su velika. Dolazim u veliki klub, s visokim ambicijama. Na poziv šefa stručnog štaba i direktora kluba brzo smo se dogovorili. Odlučio sam promijeniti sredinu, jer volim nove izazove i stalno dokazivanje", kaže Ikić.
Sport / Nogomet | 09. 06. 2022. u 10:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ivan Ikić je novo pojačanje Sarajeva. Ovaj 22-godišnji krilni napadač potpisao je ugovor na dvije godine, uz opciju produženja na još jednu. Sada već bivši igrač Širokog Brijega karijeru je gradio igrajući za Osijek, Lučko i Međumurje iz kojeg je prije dvije godine stigao na Pecaru.

"Očekivanja su velika. Dolazim u veliki klub, s visokim ambicijama. Na poziv šefa stručnog štaba i direktora kluba brzo smo se dogovorili. Odlučio sam promijeniti sredinu, jer volim nove izazove i stalno dokazivanje. Desno krilo mi je prirodna pozicija, ali volim igrati i lijevo krilo, napadača, a vidjet ćemo šta će šef tražiti od mene. Ja ću biti 100 posto na raspolaganju, makar i na golu da budem" rekao je Ikić u prvoj izjavi kao igrač bordo tima i dodao:

"Jaka je Premijer liga BiH, ali Sarajevo je Sarajevo. Ambicije su jako velike, da nisu ne bih se ni odazvao. Želim izazove", volim igrati pod pritiskom", dodao je Ikić.

Kopirati
Drag cursor here to close