Derbi prvenstva

Igre živaca: Sarajevo prijeti da će prijaviti Uefi ako ih Mujić ošteti protiv Borca

Sarajevo i Borac odigrat će u subotu derbi 26. kola Premijer lige koji bi mogao ili odlučiti ili posve “zakuhati” utrku za prvaka BiH.
Sport / Nogomet | 16. 04. 2021. u 12:07 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Utakmica je od ogromne važnosti za obje ekipe, jer Sarajevo bi pobjedom otišlo na veću prednost ispred najbližeg pratitelja, dok bi Borac eventualnom pobjedom stigao lideru na samo dva boda.

Stoga i ne čudi nervoza u oba tabora, a nju je dodatno podgrijala odluka povjerenstva za suce. Naime, za derbi je delegiran Elvis Mujić, sudac koji je u prošlom kolu dosudio dva crvena kartona ekipi Mladosti i jedanaesterac za Željezničar u sudačkoj nadoknadi, iz kojeg je Željezničar došao do boda (4:4).

U javnost su isplivale i stare Mujićeve fotografije iz vremena kada je kao navijač Željezničara išao na gostovanje ovog kluba u Newcastle. Stoga su nezadovoljstvo delegiranjem Mujića iskazali i u Borcu, koji strahuje da Mujić sada ne “pogura” i Sarajevo, a pogotovo u Sarajevu, smatrajući da će “Željin navijač” njima htjeti “napakostiti”.

FK Sarajevo je čak odaslao i službeno priopćenje u kojem se pita narušava li delegiranje Elvisa Mujića “integritet natjecanja”, te čak pozvao navijače da prijave Uefi ako bude kakvih nepravilnosti.

U svakom slučaju, ovim je na Mujića, koji je već sudio jedan ogled Sarajeva i Borca ove sezone (4:2), stavljen veliki pritisak.

Utakmica se igra u subotu u 19 sati, prijenos je na Arena Sport.

Kopirati
Drag cursor here to close