Uspio samo Mark Hughes

Igrao u istom danu za klub i reprezentaciju

"Höness me na večeri pitao: kad ono imaš utakmicu s Walesom? Rekao sam mu oko 13 sati. Odgovorio mi je: "Oh, super, onda možeš igrati Kup za nas u 19.00". Mislio sam da se šali, ali i on je to napravio u svojoj karijeri" ispričao je Hughes.
Sport / Nogomet | 12. 11. 2022. u 10:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mark Hughes je legenda. Kako Manchester Uniteda, reprezentacije Walesa tako i otočkog nogometa uopće. Pored Manchester Uniteda je igrao za Barcelonu, Bayern, Chelsea, Southampton, Everton, Blackburn.

Nakon povratka engleskih klubova iz suspenzije, zabio je dva gola Barceloni u finalu Kupa Kupova 1991. godine. S Unitedom je uzeo ukupno 11 trofeja, s Chelseajem tri. Pored sjajnih golova, vrhunskih utakmica koje je odigrao u svojoj karijeri, Mark je ostao upamćen kao jedini igrač koji je uspio odigrati u jednom danu odigrati dvije utakmice u dvije različite zemlje.

Prvo je u Pragu nastupio za Wales protiv Čehoslovačke u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 1988., a onda se ukrcao na privatni avion i šest sati kasnije s Bayernom odigrao utakmicu njemačkog Kupa protiv Borussije Mönchengladbach.

"Höness me na večeri pitao: kad ono imaš utakmicu s Walesom? Rekao sam mu oko 13 sati. Odgovorio mi je: ‘Oh, super, onda možeš igrati Kup za nas u 19.00‘. Mislio sam da se šali, ali i on je to napravio u svojoj karijeri - ispričao je svojedobno Hughes za Talksport.

Wales je izgubio 0:2 i ostao bez šansi za plasman na EP, a Hughes je uskočio u auto i odvezao se na aerodrom dok je utakmica još trajala.

"Sjećam se da smo letjeli iznad terena dok su još reflektori bili upaljeni. Izašao sam iz igre na poluvremenu pa sam se na brzinu spremio i odjurio na avion.

Kad je doletio u München i pojavio se na Olimpijskom stadionu, trener Jupp Heynckes rekao mu je da ulazi u igru u trenutku kad je Bayern gubio 0:2. Na kraju je bilo 3:2 poslije produžetaka, a ključnim igračem pokazao se Michael Rummenigge, koji je ušao u igru zajedno s Hughesom.

Kopirati
Drag cursor here to close