Pare nisu problem

Igračima Elfa rekordna premija za obranu naslova prvaka svijeta

Njemački nogometni savez (DFB) odlučio je ovih dana da premija za predstojeće s(o)vjetsko prvenstvo bude rekordna.
Sport / Nogomet | 13. 12. 2017. u 22:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svjetsko prvenstvo u nogometu vrhunski je cilj svakog profesionalnog nogometaša i svake nogometne nacije. Osvajanje naslova svjetskog prvaka je ipak najuzvišeniji cilj. A taj su cilj ostvarivali samo rijetki velikani nogometa.

Uvijek je nastup na svjetskom prvenstvu sam po sebi najveća motivacija, ali poznato je iz prakse kako nogometaši nemaju ništa protiv bude li njihov savez velikodušan po pitanju materijalnih stimulacija.

Branitelj naslova, njemački Elf, može računati na 350 tisuća eura za svakog igrača uspiju li obraniti titulu. Podsjetimo se - do sada su samo dvije nogometne sile uspijevale obraniti tituli prvaka svijeta: Italija (1934/38) i Brazil (1958/62).

Njemački nogometni savez  (DFB) odlučio je ovih dana da premija za predstojeće s(o)vjetsko prvenstvo bude rekordna. Radi usporedbe, za naslov prvaka svijeta u Brazilu 2014., svaki nogometaš njemačke nacionalne vrste kasirao je po 300 tisuća eura.

DFB je na svojoj web stranici objavio kako neće isplaćivati premiju za plasman u osminu finala, nego rangove premija započinje tek od potencijalnog plasmana u četvrtzavršnicu (75.000 eura za svakog igrača). Prolazak u poluzavršnicu donosi premiju od 125.000 eura 'per capita', osvajanje trećeg mjesta znači isplatu pod 150.000, ulazak u finale igračima donosi premiju od 200 tisuća, dok obrana naslova jamči 350.000 eura za svakoga.

"Za naše igrače primarna je motivacija po prvi put u povijesti njemačkog nogometa dva puta za redom osvojiti naslov svjetskog prvaka. To bi bila titula za vječnost i stoga je vrijedna posebne premije. Ali, kod naših je igrača vidljivo da sportski izazov, a ne materijalni aspekt, stoji u središtu pozornosti", izjavio je Reinhard Grindel, predsjednik Njemačkog nogometnog saveza, prenosi Bild.

Kopirati
Drag cursor here to close