Prije početka utakmice

Igrači Tuzla Cityja kleknuli u znak protesta nezadovoljni suđenjem?

Nezvanično, ovdje su gostujući igrači nezadovoljni suđenjem u dosadašnjem dijelu sezone, smatrajući kako su u prethodnim utakmicama oštećeni u više navrata.
Sport / Nogomet | 24. 11. 2023. u 18:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prva utakmica 15. kola Premijer lige BiH je ona koja se igra na stadionu "Asim Ferhatović Hase" između Sarajeva i Tuzla Cityja. Utakmica koja je potpuno neočekivano imala svoju uvertiru na samom početku.

Naime, nakon što je glavni sudac Antoni Bandić iz Gruda označio početak utakmice, gostujući nogometaši Tuzla Cityja su kleknuli na travnjak. Ne, to nema nikakve veze s onim što smo gledali na stadionima širom svijeta i protestima protiv rasizma. Nezvanično, ovdje su gostujući igrači nezadovoljni suđenjem u dosadašnjem dijelu sezone, smatrajući kako su u prethodnim utakmicama oštećeni u više navrata.

Iako su ostali iznenađeni, domaći igrači su pričekali da prođe tih 90 sekundi, zadržavajući loptu bez namjere da se krene prema golu protivnika. Sličnih situacija je bilo ali u Prvoj ligi FBiH prije nekoliko godina. U Premijer ligi nešto slično do sada nismo vidjeli.

Kopirati
Drag cursor here to close