Klub ga suspendirao

Igrač Toulousea uvrijedio lokalnu političarku

Na prijemu u gradskoj vijećnici pojedini igrači su bili prilično bučni, što je zasmetalo Arribage, nakon čega je ona zamolila da se stišaju. Ta njena molba nije baš dobro sjela Aboukhlalu...
Sport / Nogomet | 16. 05. 2023. u 09:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Toulousea su ovih dana u centru pažnje. Prije nekoliko dana su pojedini igrači ovog kluba odbili nositi dres sa duginim bojama, njih petorica, dok je Zakaria Aboukhlal izazvao skandal jer je vrijeđao jednu lokalnu političarku. Taj incident se dogodio nakon što je Toulouse osvojio Kup Francuske.

Njihov vezni igrač se tijekom proslave osvajanja Kupa Francuske sukobio s Laurence Arribage, sportskom asistenticom u gradskoj upravi Toulousea. Na prijemu u gradskoj vijećnici pojedini igrači su bili prilično bučni, što je zasmetalo Arribage, nakon čega je ona zamolila da se stišaju. Ta njena molba nije baš dobro sjela Aboukhlalu, koji joj je navodno uzvratio:

"U mojoj kući žene ne govore tako muškarcima.

Ona je s druge strane u izjavi za RMC nastojala umanjiti značaj incidenta.

"Igrači baš ne vole da ih se stišava na taj način", pojasnila je Arribage dok je klub odlučio suspendirati svog igrača.

"U svjetlu ozbiljnih optužbi protiv igrača Nogometnog kluba Toulouse Zakarie Aboukhlala, klub objavljuje da će igrač trenirati odvojeno od profesionalne momčadi do daljnjega, dok se čekaju rezultati interne istrage", objavio je Toulouse.

Zakaria Aboukhlal je reprezentativac Maroka, a poznat je i po tome što nije želio igrati za Toulouse protiv Nantesa na dan borbe protiv homofobije.

"Ne smatram da sam najprimjerenija osoba za sudjelovanje u toj kampanji", objavio je tada na

Kopirati
Drag cursor here to close