Težim putem

Igrač koji nije prošao na probi u Hajduku srušio je Manchester United

Edin nije imao nimalo lagan put, naprotiv - bilo je puno prepreka i zastoja u razvoju njegove karijere. Zanimljivo je da Višća kao 19-godišnjak prije 11 godina nije prošao probu u Hajduku, gdje je stigao po preporuci Senijada Ibričića.
Sport / Nogomet | 05. 11. 2020. u 13:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Champions League / Edin Višća srušio je slavni Manchester United

Radeći strpljivo i dosljedno, Edin Višća je s protekom godina postao veliko ime u turskom nogometu, ali i u bosansko-hercegovačkom.

Višća je vođa momčadi Baseksehira, s kojim je prošle sezone uzeo naslov Turske, a sinoć je u Ligi prvaka srušio veliki Manchester United.

Višća je u srijedu protiv Manchester Uniteda zabio pogodak, a nešto ranije asistirao je za gol kojeg je postigao Demba Ba.

Ukupno je bh. reprezentativac za Basaksehir odigrao 357 susreta, a za veznog igrača ima sjajne brojke. Zabio je 104 pogotka i ubilježio čak 100 asistencija. Proteklog ljeta želio ga je Fenerbahče, no Basaksehir ga nema namjeru pustiti.

Iako ima 30 godina na leđima s klubom ima ugovor do ljeta 2025. godine, a po Transfermarktu vrijedi 12,5 milijuna eura. 

Međutim, Edin nije imao nimalo lagan put, naprotiv - bilo je puno prepreka i zastoja u razvoju njegove karijere.

Zanimljivo je da Višća kao 19-godišnjak prije 11 godina nije prošao probu u Hajduku, gdje je stigao po preporuci Senijada Ibričića.

Došao je iz Budućnosti iz Banovića kao igrač koji može pokriti poziciju stopera i desnog bočnog. Trener 'bijelih' tada je bio Ante Miše, a Višća je zaigrao u prijateljskom susretu protiv Dugopolja na otvaranju stadiona Hrvatskih vitezova.

No, Hajduk ga nije zadržao te se Višća 'pokupio' s Poljuda, a mjesec dana kasnije završio je u Željezničaru.

Tu nije bio kraj njegovim nedaćama. Zbog administrativnih problema nije mogao igrati u prvih šest mjeseci. Bilo je to razdoblje u kojem mu nije bilo lako.

U ljeto 2011. godine Višća je za 400 000 eura otišao u turski Basaksehir, klub osnovan tek 1990. godine.

Četiri godine ranije Basaksehir je izborio ulazak u najviši rang turskog nogometa. Prošao je Višća s Basaksehirom ispadanje u drugu ligu i ekspresni povratak, a zatim i iznenađujući naslov protekle sezone. Na tom putu bio je jedan od ključnih igrača.

Kad sve zbroji, možda Edin Višća danas nije posebno nesretan zbog neuspjeha u Hajduku... 

Kopirati
Drag cursor here to close