Claus Lundekvam

Igrač koji je prvi gol postigao protiv BiH, utapao se u potocima votke

"Bio sam tako umoran i tako depresivan. Naručivao sam samo ono što mi je potrebno: alkohol, pilule i kokain. Polako, ali sigurno sam se uništio. Zapravo prilično brzo".
Sport / Nogomet | 09. 09. 2021. u 14:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: TalkSport / Claus Lundekvam - preko noći od sportskog načina života do pakla ovisnosti

Bivši norveški nogometaš Claus Lundekvam (48) otkrio je u engleskom podcastu "TalkSport" priču o svome košmaru nakon nogometne karijere.

"Morao sam svako jutro kad se probudim popiti veliku čašu čiste votke - trajalo je samo devet mjeseci. Nevjerojatno je kako sam se brzo izgubio i došao u bezizlaznu situaciju iz koje nisam vidio kako dalje", ispričao je Lundekvam.

Norveški reprezentativac je za Southampton igrao od 1996. do 2007. godine, upisao je više od 350 utakmica, a zatim se morao povući zbog ozljede.
Bio je to veliki udarac za njega.

"Bio sam tako umoran i tako depresivan. Naručivao sam samo ono što mi je potrebno: alkohol, pilule i kokain. Polako, ali sigurno sam se uništio. Zapravo prilično brzo".

"Sve je završilo s mnogo paranoje i straha. Toliko se toga nakupilo da sam se dvaput pokušao ubiti. Srećom, nisam uspio", kaže bivši nogometaš.

Pomoglo mu je tek odvikavanje u ustanovi "Sporting Chance Clinic", koju je osnovao bivši engleski reprezentativac Tony Adams (54), koji je i sam bolovao od ovisnosti o tabletama i alkoholu.

Nakon toga je Lundekvamu dobio još jednu priliku za život. Uspio se osloboditi ovisnosti i sada vodi sretan život u Norveškoj.

Claus Lundekvam je karijeru započeo u norveškom Brannu, odakle prelazi u Southampton.

Za nacionalni tim Norveške nastupio je 40 puta, često i kao kapetan. Prvi gol za reprezentaciju postigao je 2002. godine protiv Bosne i Hercegovine, a bio je to ujedno tisućiti pogodak Norveške u povijesti.

Kao branič nije puno pogađao ni za Svece, tek dva gola, oba pred kraj karijere (protiv Wolverhampton Wanderersa 2004. i Cardiffa 2006.).

Njegova najbolja sezona bila je 2002–03, a nesumnjivo i najbolja sezona Southamptona od 1980-ih, kada su zauzeli osmo mjesto u Premier ligi i stigli do finala FA kupa, gdje su tijesno izgubili od Arsenala 1:0.

Kopirati
Drag cursor here to close