Na utakmici Bordeauxa i Guingampa

Igrač Bordeauxa završio u komi nakon sudara glavama

Francuski portal France Bleu piše kako su ga zato prebacili u induciranu komu u bolnici u Bordeauxu te tamo očekuje daljnje pretrage.
Sport / Nogomet | 25. 02. 2024. u 13:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stravične slike stižu iz Francuske. Alberth Elis, nogometaš Bordeauxa, završio je u induciranoj komi nakon jednog duela u ranoj fazi utakmice. Samo što je utakmica između Bordeauxa i Guingampa počela, nakon samo 34 sekundi igre, dogodio se prekid.

Napadač iz Hondurasa sudario se s igračem gostujuće ekipe Donatienom Gomisom, nakon čega je ostao ležati na terenu. Uslijedile su reakcije liječničke ekipe, osam minuta je trajalo ukazivanje pomoći,
nakon čega je igrač na nosila prebačen u unutrašnjost stadiona.

Kako je situacija u tim trenucima bila kritična, nesretni Elis je prebačen bolnicu u svjesnom stanju, a pretrage u bolnici otkrile su teške ozljede glave. Francuski portal France Bleu piše kako su ga zato prebacili u induciranu komu u bolnici u Bordeauxu te tamo očekuje daljnje pretrage.

Alberth Elis ima 28 godina, poprilično je iskusan igrač. Igrao je za Olimpiju iz Hondurasa, Houston Dynamo, Boavistu, ima 60 nastupa za reprezentaciju Hondurasa.

Debitirao je 2014. godine u vrijeme kada je ovu reprezentaciju vodio Hernán Medford. Igrao je na Svjetskom prvenstvu do 20 godina, bio je član reprezentacije koja je osvojila četvrto mjesto na Olimpijadi 2016. godine

Kopirati
Drag cursor here to close