Hrvatski stručnjak u Seriji A

Igor Tudor novi trener Udinesea

Tudor će na klupi momčadi iz pokrajine Friuli zamijeniti Massima Odda koji je dobio otkaz na što je u nedjelju izgubio sa 1-2 od izravnog konkurenta za ostanak u ligi Croton
Sport / Nogomet | 24. 04. 2018. u 17:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski nogometni stručnjak Igor Tudor (40) novi je trener talijanskog prvoligaša Udinesea, potvrdio je klub u utorak poslijepodne, a službeno predstavljanje održat će se istoga dana u 18.30 sati.

Tudor će na klupi momčadi iz pokrajine Friuli, za koju nastupaju i dva mlada hrvatska igrača Andrija Balić i Stipe Perica, zamijeniti Massima Odda koji je dobio otkaz na što je u nedjelju izgubio sa 1-2 od izravnog konkurenta za ostanak u ligi Crotonea.

Bio je to čak 11. uzastopni poraz Udinesea koji se četiri kola prije kraja prvenstva nalazi na 15. mjestu ljestvice sa 33 boda, četiri više od 18. SPAL-a koji se nalazi u zoni ispadanja, piše Hina.

Bivši hrvatski reprezentativac Tudor ima iskustvo dugogodišnjeg igranja u Italiji, od 1998. do 2005. godine bio je član Juventusa, a igrao je i za Sienu, dok bi mu Udinese bio peti klub trenerskoj karijeri.

Tudorov prvi trenerski posao bio je vođenje Hajduka s kojim je 2013. godine osvojio Hrvatski kup. Poljud je Tudor napustio u veljači 2015. godine, a potom je vodio grčki PAOK, te turske prvoligaše Karabukspor i Galatasaray.

Klupu Galatasaraya Tudor je morao napustiti u prosincu prošle godine.

Kopirati
Drag cursor here to close