EURO 2024

VIDEO I Iordanescu: Ova generacija ima dušu i najveće srce

Ranije smo imali zlatne generacije koje su odigrale velike utakmice, ali ova generacija ima dušu i najveće srce. Mislim kako ova generacija nema limita", rekao je Iordanescu.
Sport / Nogomet | 18. 06. 2024. u 01:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Do dolaska na Europsko prvenstvo, Rumunjska je odigrala četiri utakmice. Sjeverna Irska, Kolumbija, Bugarska, Liechtenstein su bili protivnici, niti u jednoj utakmici Rumunji nisu stigli pobjede. Reprezentacija koja je C diviziji Lige nacija. Protiv Ukrajine je Rumunjska izgledala kao u neka prošla vremena. Tako jednostavna,
tako sigurna u realizaciji. Na kraju je Ukrajina razbijena 3:0.

"Želio bih zahvaliti svakom Rumunju na svijetu, znam kako su danas bili uz nas. Moja je momčad odigrala fantastično. Ako ste ranije i sumnjali, mislim da mi sada možete vjerovati kako je ovo sjajna momčad. Čestitke dečkima, bilo je nevjerojatno. Otkako sam došao u reprezentaciju, imao sam i teških trenutaka, ali i drugih velikih utakmica. Ranije smo imali zlatne generacije koje su odigrale velike utakmice, ali ova generacija ima dušu i najveće srce. Mislim kako ova generacija nema limita", rekao je Iordanescu.

Video: Rumunjska - Ukrajina 

Igračem utakmice proglašen je rumunjski kapetan Nicolae Stanciu, koji je postigao sjajan prvi gol.

"Poznajem sebe i svoje suigrače i zato znam kako nećemo slaviti nakon ove pobjede. Sada slijedi koncentracija na Belgiju. Podrška navijača je bila jedinstvena, do sada nikad to nismo iskusili, moja braća, otac i supruga plakali su na tribinama. Nadam se kako smo ih usrećili, dana smo bili senzacionalni. Reprezentativni dres mi znači sve, pa zabiti na Euru i to na način na koji sam to uspio je nevjerojatno, ovo je gol moje karijere", kazao je Stanciu.

Kopirati
Drag cursor here to close