Nikoličius 'snimljen' na Koševu

Ibričić o Buljubašiću: Hajduk nema takvog igrača

Sport / Nogomet | 06. 11. 2023. u 14:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: FK Sarajevo / Muhamed Buljubašić

Sportski direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius 'snimljen' je na Koševu, na derbiju Premijer lige Bosne i Hercegovine između Sarajeva i Borca iz Banja Luke (1:1), a u društvu predsjednika domaćeg sastava Ismira Mirvića.

Općenito o nogometu 

Navodno je prvi čovjek struke 'Bijelih' stigao zbog talentiranog veznjaka Sarajeva Muhameda Buljubašića (19). Mladi veznjak nije nastupio zbog žutih kartona.

Slobodna Dalmacija je kontaktirala bivšeg igrača Hajduka Senijada Ibričića.

Dok je igrao na Poljudu Ibričić je bio miljenik navijača Hajduka, a i nakon završetka igračke karijere ostao je u nogometu. Sada radi kao sportski direktor Sarajeva.

"Bio sam s Nikoličiusom i našim predsjednikom na utakmici, ali zaista ne znam što je bio razlog njegovog dolaska. Najavio se da dolazi, kao što i ja napravim svaki put prije dolaska na Poljud. Popili smo poslije susreta i piće. Pričali smo općenito o nogometu, zanimala ga je Premijer liga BiH, a nismo igrače spominjali. Uostalom, znalo se da Buljubašić neće igrati zbog žutih kartona", rekao nam je Ibričić o mladom nogometašu koji je ove sezone u svim natjecanjima upisao 11 nastupa za Sarajevo.

Biranim riječima 

Zanimalo nas je mišljenje o veznjaku Sarajeva jednog od najboljih Hajdukovih fantazista u ovom tisućljeću.

"Mali je jedan od najvećih nogometnih potencijala u BiH i odlično se razvija. Mi smo u procesu slaganja momčadi, malo nas poremeti kada izbiva zbog obveza u U21 reprezentaciji BiH, ali sve ide u jako dobrom smjeru. Igra na poziciji zadnjeg veznog. Može igrati i u formaciji s jednim ili dvojicom zadnjih veznih, može biti 'šestica' ili 'osmica'. Zaista zna igrati, ima izvanrednu 'fiziku'...", biranim rječima govorio je Ibričić o Buljubašiću.

Ima li mladi Buljubašić sve potrebno da potencijalno odmah zaigra u Hajduku?

"Sigurno. Smatram da Hajduk trenutno nema takvog igrača. Mi ga ove sezone polako uvodimo. Ovo je njegova prva prava seniorska sezona, ali već je pokazao da može biti pravi igrač. Bez ikakvog pretjerivanja vjerujem da bi bez problema mogao igrati", uvjeren je Ibričić.

Kopirati
Drag cursor here to close