Švedska nogometna zvijezda

Ibrahimović pozvan na utakmice protiv Gruzije i Španije

Najbolji strijelac švedske reprezentacije s 62 gola u 118 utakmica, koji je prošlog mjeseca proslavio 40. rođendan, uvršten je na listu izbornika Janne Anderssona,
Sport / Nogomet | 02. 11. 2021. u 15:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Twitter / Zlatan Ibrahimović

Švedska nogometna zvijezda Zlatan Ibrahimović, koji je već planirao povratak u reprezentaciju u listopadskim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine, ali ga je morao odgoditi zbog ozljede Ahilove tetive, ponovo je na izbornikovoj listi. Napadač Milana ponovo je pozvan za utakmice protiv Gruzije i Španjolske, prenosi STA.

Najbolji strijelac švedske reprezentacije s 62 gola u 118 utakmica, koji je prošlog mjeseca proslavio 40. rođendan, uvršten je na listu koju je izbornik Janne Andersson objavio za utakmice protiv Gruzije 11. studenog i Španjolske 14. studenog.

Popularni "Ibra" je u ožujku završio skoro petogodišnju reprezentativnu mirovinu da bi u srpnju nastupio za Švedsku na Europskom prvenstvu, ali je morao otkazati nastup zbog ozljede koljena.

Nakon povratka u talijanski Milan, Ibrahimović je sredinom rujna ozlijedio Ahilovu tetivu. Iako je napadač bio ozlijeđen, izbornik ga je krajem rujna pozvao u reprezentaciju za dvije utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine, ali nije nastupio.

Šveđanin se nakon oporavka vratio na talijanske terene sredinom listopada i čak je postigao svoj 150. gol u Seriji A u nedjelju protiv Rome (2:1).

Ibrahimović je nakon povratka u ožujku tri puta pozivan u reprezentaciju, ali je u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. odigrao samo dvije utakmice protiv Gruzije i Kosova krajem ožujka.

Nakon šest kvalifikacijskih utakmica  Švedska vodi u B-grupi s 15 bodova, ispred Španjolske (13) i Grčke (9).

Kopirati
Drag cursor here to close