Ništa od mirovine

Ibrahimović: "I dalje sam Bog! I dalje sam broj 1!"

"Ako te ne kritiziraju znači da nisi na vrhu. Mene kritiziraju već 25 godina, jer sam broj 1. Navikao sam na to", kazao je Ibrahimović.
Sport / Nogomet | 09. 02. 2023. u 10:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zlatan Ibrahimović ove sezone nije odigrao nijednu utakmicu za Milan. Zbog operacije koljena, kojoj je bio podvrgnut u svibnju prošle godine, pauzirao je više od osam mjeseci. Nedavno se vratio treninzima i uskoro bi mogao konkurirati za momčad. U razgovoru za Sport Mediaset izložio je kako se osjeća nakon dugotrajne stanke i odsustva od nogometne zbilje.

"I dalje sam Bog! I dalje sam broj 1! Sada se vraćam i glazba se mijenja. Imam ogromnu želju. Toliko toga želim napraviti što sam propustio u proteklom razdoblju", započeo je Ibro.

"Kritiziraju me već 25 godina"

No, Milan se nalazi u velikoj krizi. Od šest utakmica ove godine "rossoneri" su dobili samo jednu, protiv Salernitane (2-1).

"Nisam zabrinut zbog toga. To su normalni trenuci u sezoni. Sada međutim moramo manje pričati i svoju vrijednost dokazati na terenu".

Dotaknuo se i kritika, koje su njemu upućene, prenose Sportske novosti

"I to je normalno. Ako te ne kritiziraju znači da nisi na vrhu. Mene kritiziraju već 25 godina, jer sam broj 1. Navikao sam na to".

Osjećate li se i dalje kao Bog?

"Naravno, ništa se ne mijenja".

Uvjeren je da i dalje može pomoći Milanu. Unatoč činjenici da ima 41 godinu.

"Osjećam se dobro. Jako dobro. Vratio sam se nogometu i osjećam se slobodno. Na ternu i izvan njega. Bio sam strpljiv, jer sam se morao vratiti na vrh. Oporavak ide po planu".

Udijelio je i nekoliko savjeta talentiranom suigraču, Portugalcu Leaou, koji u posljednje vrijeme utakmice Milana započinje – s klupe.

"Na vrhu sam" 

"Imao je fantastičnu prošlu sezonu, osvojio je nagradu za najboljeg igrača lige. Nadovezala se priča o novom ugovoru, zanimanje drugih klubova, Svjetsko prvenstvo i sve to. Rasipao je koncentraciju. Mora biti usredotočen i igrati nogomet. Danas svi znaju tko je Leao, prošle sezone su bili manje fokusirani na njega".

Na udaru kritika našao se i trener Milana Stefano Pioli.

"Sve je to normalno. On je trener Milana i ako stvari ne idu dobro, logično je kritizirati trenera i momčad. Mi smo profesionalci i očekujemo kritike. Nije to propast. Kritika je dio posla. Ako ne možete podnijeti pritisak kritike ne biste se trebali baviti ovim poslom. Kritika je dio našeg svijeta i korisna je, jer te drži na vrhu. Kada si ružan, ako se potrudiš možeš postati lijep".

O vlastitoj mirovini Ibro još ne razmišlja.

"U 41. sam godini, ali imam još puno stranica za napisati. Kvaliteta ne nestaje. Tijelo se mijenja, fizička je priprema drugačija, ali kvaliteta ostaje. U mom slučaju se ne mijenja. Onima koji ne vjeruju u Boga, pokazat ću to na terenu, ne riječima. Svoj talent želim pokazivati svakog dana. Također, želim svoj kredibilitet prenijeti na druge, jer ako možete svoju kvalitetu prenijeti na momčad, to je drugačije. Cilj nije moj ego. Imam 41 godinu, igram za Milan i na vrhu sam. Ako mogu biti ostalima primjer i vođa, učinit ću to", istaknuo je Ibrahimović.

Kopirati
Drag cursor here to close