Kolina

I to je BiH: Jedan čovjek je i direktor, i trener, i igrač i kosac

Klub koji je osnovan 1956. godine i stariji je od Općine Foča u FBiH, koja je nastala u Daytonu, ove sezone je od lokalne zajednice dobio samo 500 KM…
Sport / Nogomet | 17. 07. 2019. u 11:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nebriga financijera, teška financijska situacija i ljubav prema klubu u kojem je prvi put dodirnuo loptu primorali su Amira Polovinu da u Nogometnom klubu Kolina u Ustikolini obavlja sve poslove, objavio je Dnevni avaz.

Polovina je tako i predsjednik uprave, trener, po potrebi i igrač, a u večernjim satima kosi stadion i crta linije kako bi sve bilo spremno za narednu utakmicu.

''U ovom klubu obavljam sve funkcije, od predsjednika, trenera i ekonoma do vrtlara i svega ostalog što i ne bih trebao raditi. Stadion je pokošen. Klub je na mene pao, jer teška je financijska situacija pa smo prošle godine mladi tim morali i ugasiti''. kaže Polovina.

Iako su bili izborili plasman u Drugu ligu FBiH, zbog teške situacije Kolina je ostala u kantonalnoj ligi. U klubu je trenutno petnaestak igrača svih uzrasta, pa mladi često moraju igrati u seniorskoj postavi, a nekada nedostaje igrača, tako da i predsjednik kluba i trener ponovo obuje kopačke, koje je prije dvije godine bio okačio o klin.

''Zadnje kolo smo igrali u Prači, na treningu smo imali 14 igrača, a kad smo krenuli za Praču, samo nas 10. I šta ću, moram igrati, igrao sam tri utakmice u ovoj sezoni. Kao da netko namjerno ovo radi da bi se klub ugasio. Ako se ovako nastavi, uzet ću ključ i odnijeti ga u općinu, jer možda je vrijeme da se i ja povučem. Ne mogu obavljati 16 poslova u klubu. Nije meni što radim i dajem od sebe, nego što ne vidim svrhu, nema podrške, ne mogu ni ja sam ako nećemo svi skočiti'', ističe Polovina.

Klub koji je osnovan 1956. godine i stariji je od Općine Foča u FBiH, koja je nastala u Daytonu, ove sezone je od lokalne zajednice dobio samo 500 KM, a od Bosansko-podrinjskog kantona u posljednje tri godine ni marku.

Polovina je, piše Avaz, odbijao ponude većih klubova, kratko se zadržao u Olimpiku iz Sarajeva, a onda se vratio u Kolinu.


Boli ga, navode sarajevske novine, što se bez emocija promatra gašenje jednog kluba s višedesetljetnom tradicijom, ali i što je ranije bez ikakvih reakcija ugašen KUD Polet.

''Gašenjem Koline djeca iz Ustikoline i okoline ostala bi bez jedinog sportskog kluba u ovom mjestu, bez prilike da bar kroz nogomet pokažu svoj talent, a to bi bio još jedan u nizu razloga da odlazak s ovih prostora bude ubrzan'', piše Avaz.

Kopirati
Drag cursor here to close