Na dispoziciji je

I Baždarević se nudi....

"Odlično poznajem naš tim. Mislim da imamo kapaciteta s ovim iskusnim i mladim igračima da napravimo rezultat. Imam projekta, imam viziju da možemo na Europsko prvenstvo" objasnio je Baždarević za FTV.
Sport / Nogomet | 26. 06. 2023. u 09:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mehmed Baždarević je na klupi reprezentacije BiH boravio od kraja 2014. godine, do listopada 2017. godine. Kroz 24 utakmice je ostvario omjer 14 pobjeda, četiri remija, šest poraza. Naslijedio je Safeta Sušića i nije uspio kroz baraž i dva susreta s Republikom Irskom odvesti BiH na Euro. Nije ni u Rusiju, jer je izgubio na Cipru, iako je reprezentacija vodila 2:0 na poluvremenu. Nakon odlaska Faruka Hadžibegića, oglasio se među prvima i ponudio - sebe.

"Žao mi je što je do ovog došlo, ovih negativnih rezultata koji su nas udaljili od EURO-a. Ali, što se može, moramo dalje, jer nije sve izgubljeno, a imamo baraž. Moj kolega Hadžibegić više nije selektor, a našem Savezu sam na dispoziciji, zainteresiran sam da nastavimo tamo gdje sam stao prije nekoliko godina. Odlično poznajem naš tim. Mislim da imamo kapaciteta s ovim iskusnim i mladim igračima da napravimo rezultat. Imam projekta, imam viziju da možemo na Europsko prvenstvo" objasnio je Baždarević za FTV.

Kopirati
Drag cursor here to close