Nije bilo dogovora

Husnić: Ponudili smo Dudiću i više od onoga što je tražio

''Čitav stručni stožer nam je otišao u Sarajevo. Učinili smo sve to smo mogli, ponudili smo im sve što su tražili, i više od toga, ali to nije pomoglo da ih zadržimo'', kazao je predsjednik Upravnog odbora FK Velež Senad Husnić.
Sport / Nogomet | 01. 06. 2022. u 22:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na redovnoj godišnjoj skupštini nogometnog kluba Velež u srijedu je potvrđeno kako Feđa Dudić nije više trener ''Rođenih''.

''Čitav stručni stožer nam je otišao u Sarajevo. Učinili smo sve to smo mogli, ponudili smo im sve što su tražili, i više od toga, ali to nije pomoglo da ih zadržimo'', kazao je predsjednik Upravnog odbora FK Velež Senad Husnić.

Na skupštini su predstavljeni rezultati postignuti u protekloj sezoni, s naglaskom na prvu ekipu koja je osvojila Kup BiH, što je Veležu prvi poslijeratni trofej, a mlađi uzrasti kluba ostvarili su bolje rezultate u odnosu na prethodne sezone.

U zadnjih godinu dana radilo se i na infrastrukturi stadiona Rođeni. Najveće aktivnosti bile su na izgradnja dijela tribine između sjeverne i istočne strane, a najavljeno je intenziviranje radova na stadionu u budućem razdoblju.

Foto: Fena /  Redovna godišnja skupština nogometnog kluba Velež

Što se tiče financija, istaknuto je da je poslovanje bilo ''relativno stabilno''. Svi prihodi i rashodi su realizirani u odnosu na planirano.

Ukupni prihodi povećani su za 69 posto u odnosu na 2020. godinu, najvećim dijelom su to prihodi od UEFA-e za sudjelovanje u europskim natjecanjima u iznosu od 1,6 milijuna maraka. Povećane su i donacije klubu, dok su prihodi od članarina iznosili 54.755 KM.

Iz Kluba su naveli kako najveći dio rashoda otpada na plaće, koje su porasle za 32 posto, a iznose 814.848 KM.

Ukupni prihodi su veći od rashoda za 1.509.395 KM, a većina tog novca je investirano u stadion.

U izvješću je istaknuto kako se proračun kluba mora povećati ako Velež u budućnosti želi ostati klub koji će se boriti za mjesto u Europi.

Izvještaj o radu kluba i financijsko izvješće su usvojeni jednoglasno.

''Imali smo puno posla ovih dana. Šest godina ovaj upravni odbor vodi Velež, došli smo na lošu situaciju i večer vas molim da nam se to nikad više ne dogodi, da se ne ponovi 2016. godina. Osvrnuo bih se na razdoblje od famozne utakmice s Borcem, smjenjivanja predsjednika Uprave i kažnjavanja Veleža, nakon čega sam preuzeo ovu dužnost kao prijelazno rješenje, imali smo dosta problema, ali na kraju smo uzeli Kup'', izjavio je predsjednik Upravnog odbora FK Velež Senad Husnić.

Husnić je nakon govora ponudio svoj mandat na raspolaganje, a Skupština ga je jednoglasno podržala, te on i čitav Upravni odbor nastavljaju obnašati svoje funkcije.

Na Skupštini se obratio i predsjednik Gradskog vijeća Mostar Salem Marić, član Skupštine FK Velež.

''Moramo povesti računa o budućnosti ovoga kluba, stotinu godina kluba je duga povijest, a mi od idućih sto godina moramo učiniti da to bude europski Velež'', rekao je Marić.

Istaknuo je kako on osobno nije zadovoljan obilježavanjem stogodišnjice osnutka kluba, kao i nedostatkom programa rada za iduću godinu.

''Sto godina Veleža to zaslužuje, mi našu veličinu moramo pokazati u potpunom kapacitetu'', poručio je Marić.

Osvrnuo se i na priče o ''ulasku politike u klub'', kazavši ''kako je Velež svačiji i ne smije biti u vlasništu niti jedne političke stranke'', ali da ''svaka stranka koja je na vlasti mora pomagati Veležu''.

''Kanton i grad osigurat će sredstva i za Velež i za Zrinjski. To je naša dužnost. Svake godine ta sredstva rastu, nadam se da će tako biti i dalje'', naglasio je.

Kopirati
Drag cursor here to close