Gubitnički sindrom

HSV porazom kod Paderborna ponovno propustio plasman u Bundesligu

HSV je odlučujuću utakmicu izgubio u Paderbornu i 2019. godine. Tada je tim iz Hamburga poražen s 4:1, također u 33. kolu. Paderborn je tada otišao u prvu ligu, a Hamburg je opet bio tek četvrti u Zweiti.
Sport / Nogomet | 11. 05. 2024. u 00:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sve je za HSV palo u vodu, sada više nije matematički moguć plasman tradicionalnog kluba u Bundesligu.

Ponovno su igrali promjenjivu sezonu, od gotovine radili veresiju, gubili bodove koje su već 'knjižili', mijenjali trenera, ali sve uzalud.

Njihova emotivna pobjeda u derbiju protiv St. Paulija (1-0) prošli tjedan praktično je zaboravljena jer je Hamburg izgubio u Paderbornu (0-1), piše Bild.

HSV ima za odigrati još samo jednu utakmicu (protiv Nürnberga 34. kolo), ali zaostaje četiri boda za 3. mjestom koje jamči relegaciju za prvu ligu. Na toj je poziciji sada već nedostižna Fortuna iz Düsseldorfa.

Prve dvije pozicije drže Holstein Kiel (64 boda) i St. Pauli (63).

Tako će sezona 2024/25 za HSV biti sedma u donjem domu njemačkog nogometa. 

Bivši bundesligaški dinosaur (do 2018. jedini osnivač Bundeslige koji nikada nije ispao) postaje tako osuđen na gubitnički status.

Inače, Hamburg je morao pobijediti u Padebornu kako bi zadržao  šanse za plasman u viši rang. Ali šok je došao rano.

Napadač domaćih Kostons prihvaća loptu prsima i iz drugog kontakta je zakucava pod gredu za 1:0, što je ostalo na semaforu do kraja.

Zanimljivo: HSV je doživio svojevrni déjà vu, jer je odlučujuću utakmicu izgubio u Paderbornu i 2019. godine. Tada je Hamburg izgubio 4:1, također u 33. kolu. Paderborn je tada otišao u prvu ligu, a Hamburg je opet bio tek četvrti u Zweiti.

Tada je Padeborn vodio Steffen Baumgart, aktualni trener HSV-a, koji je hamburški klub preuzeo u veljači, ali očito nije ispunio glavni zadatak - plasman u Bundesligu. 

     
       Standings provided by Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close