rudar u mostaru

HŠK Zrinjski: Samo pobjeda dolazi u obzir

Sport / Nogomet | 18. 03. 2016. u 11:42 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zrinjski će nakon tri teške utakmice na početku proljetnog dijela prvenstva napokon imati 'lakšeg' protivnika. Međutim, bez obzira što je Rudar iz Prijedora klub iz donjeg doma Premijer lige, i što je vjerojatno budući niželigaš, u Mostaru su oprezni uoči ove utakmice.

Oprez je iz nekoliko razloga. Rudar je u prošlom kolu odigrao 1:1 protiv prvaka Sarajeva, a momčad iz Prijedora zadnja tri puta kada je gostovala pod Bijelim brijegom nije doživjela poraz. Točnije, sva tri susreta završila su neriješeno.

'Ovakve utakmice ionako je najteže igrati, kada su bodovi unaprijed upisani. Rudar definitivno nije ekipa koja se može podcijeniti. Ima tu nekoliko vrlo kvalitetnih pojedinaca. Vedran Kantar se vratio u njihove redove, Milutinović je igrao vani i jako je opasan, Burazor je jako dobar…', kaže vezni igrač Zrinjskog Filip Arežina koji je u prvom dijelu sezone igrao upravo za Rudar.

'Najbitnije će biti otvaranje utakmice. Ako ranije zabijemo gol poslije će biti puno lakše i imat ćemo veliku šansu doći do pobjede', dodao je Arežina.

Zrinjski ovu utakmicu dočekuje u skoro kompletnom sastavu, budući da se u momčad vraća Oliver Petrak. Upitan je jedino vratar Goran Karačić, pa će na golu stajati Nikola Vasilj.

'Rudar je uvijek dobro igrao u Mostaru, a u prošlom kolu bili su vrlo kvalitetni protiv Sarajeva. Imaju par kvalitetnih igrača i treba ih ozbiljno shvatiti', ističe trener Vinko Marinović te dodaje:

'Ipak, nama su ova tri boda najvažnija stvar. Postavit ćemo se tako od početka i sve osim pobjede bilo bi neuspjeh. Bit ćemo ofenzivni i želja nam je zabiti gol što ranije, kako bi probili led i riješili se pritiska', zaključio je Marinović.

Sudar Zrinjskog i Rudara igra se u subotu u 18 sati pod Bijelim brijegom.

Parovi 22. kola
SUBOTA
Travnik – Borac 15.00
Drina – Radnik 15.00
Sloboda – Željezničar 15.00
Mladost – Velež 15.00
Zrinjski – Rudar 18.00
NEDJELJA
Olimpic – Vitez 15.00
Sarajevo - Slavija 15.00

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Kopirati
Drag cursor here to close