Liga nacija

Hrvatskoj prekinuta pobjednička serija izvođenja jedanaesteraca

Hrvatska nogometna reprezentacija prekinula je pobjednički niz izvođenja jedanaesteraca na velikim natjecanjima upisavši prvi poraz nakon četiri slavlja.
Sport / Nogomet | 19. 06. 2023. u 00:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska je na SP-u u Rusiji nakon izvođenja jedanaesteraca preskočila Dansku u osmini finala, te Rusiju u četvrtfinalu, a na SP-u u Kataru Japan u osmini finala te Brazil u četvrtfinalu.

Nažalost za Vatrene i njihove navijače, pobjedničku seriju je prekinula Španjolska u finalu Lige nacija.

Utakmica protiv Španjolske bila je i osma u kojoj je hrvatska reprezentacija pod vodstvom Zlatka Dalića na velikim natjecanjima igrala produžetke ili pucala jedanaesterce, pritom ostvarivši tek drugi poraz.

Jedanaesterci u finalu Lige nacija OVDJE

"Vatreni" su pod Dalićevim vodstvom pet puta igrali produžetke na Svjetskim prvenstvima i svih pet puta slavili, bilo nakon 120 minuta, bilo nakon jedanaesteraca.

Još nevjerojatnije zvuči podatak kako je Hrvatska svih pet puta gubila, ali je na kraju pobijedila. Na SP-u u Rusiji protiv Danske, domaćin i Engleske, a na SP-u u Kataru protiv Japana i Brazila.

Uspješna je bila i u polufinalu Lige nacija. Nizozemska je povela, ali su hrvatski igrači uzdignutih ruku napustili teren. U samom finalu je "Furija" slavila nakon izvođenja jedanaesteraca.

Jedini produžetak do sada Hrvatska je izgubila u osmini finala EURA 2020. upravo protiv Španjolske (3-5), kad su "Vatreni" poveli.

Zanimljivo, prije Dalića od hrvatskih izbornika samo su Slaven Bilić i Ante Čačić igrali "overtime" i obojica su izgubila.

Bilić u četvrtfinalu EP-u 2008. izgubivši nakon jedanaesteraca od Turske, te Ante Čačić 2016. kada je Hrvatska u osmini finala EP-a ispala od Portugala nakon produžetka, piše Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close