Bundesliga

Hrvatski 'Nijemac' odigrao solidnu utakmicu za Švabe i potvrdio glasine

Tema dana u Hrvatskoj je branič Stuttgarta Borna Sosa, koji je odigrao je čitav susret za Švabe u domaćoj pobjedi 2:1 protiv Augsburga.
Sport / Nogomet | 07. 05. 2021. u 23:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prvoj utakmici 32. kola njemačkog nogometnog prvenstva Stuttgart je svladao Augsburg s 2:1 (1:0).

Strijelci za Stuttgart bili su Foerster (11) i Kalajdžić (74), dok je jedini pogodak za goste postigao Niederlechner (59).

Sama po sebi ova je utakmica bila značajnija za Augsburg, koji se nakon ovog poraza približio zoni ispadanja.

S druge strane, tema dana u Hrvatskoj je branič Stuttgarta Borna Sosa, koji je odigrao je čitav susret za Švabe.

Sosa je odigrao dobru utakmicu i zaradio je ocjenu 7.0 po Sofascoreu.

Ranije u petak hrvatski lijevi bočni postao je priča dana zbog informacije o njegovu mogućem odlasku u reprezentaciju Njemačke. Uoči utakmice Sosa je kratko odgovorio da ne može razgovarati zbog predstojeće utakmice.

Međutim nakon utakmice bio je prilično konkretan na tu temu:

Ovaj nadareni nogometaš našao se u nezgodnoj situaciji, jer s jedne strane mali su izgledi da s Elfom već ovoga ljeta ode na EURO, dok su s Vatrenima šanse znatno veće.

S druge strane, ne pristane li na poziv njemačke reprezentacije, to onda znači da neće s njima ići ni na naredna velika natjecanja.

Reprezentacija Hrvatske pak u ovome trenutku, a posebno nakon smjene generacije po završetku Eura, ne glasi kao favorit za dosege poput onoga iz Rusije, dok su Nijemci tradicionalno uvijek favoriti za visoke domete.

Sosa vjerojatno ima na umu da je Zlatko Dalić dosad favorizirao Bornu Barišića, Domagoja Bradarića i Darija Melnjaka na njegovoj poziciji.

Hrvatski komentatori to tumače potrebama mlade reprezentacije, čijem je izborniku Dalić uvijek prepuštao lijevog bočnog Stuttgarta.

   
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close