Prva HNL

Hrvatski derbi odlučila pogreška: Dinamo slavio nad Osijekom

Dinamo je pobijedio Osijek 1:0 u derbiju 21. kola Prve HNL. Strijelac pobjedonosnog gola bio je Mislav Oršić (15.) nakon pogrešku braniča Osijeka Igora Silve koji je neometan pao preko lopte u vlastitom kaznenom prostoru te ostavio loptu Oršiću.
Sport / Nogomet | 13. 02. 2021. u 19:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U derbiju 21. kola Prve HNL Dinamo je kao domaćin u Maksimiru svladao Osijek s 1:0 (1:0).

Strijelac gola vrijednog tri boda bio je Mislav Oršić u 15. minuti. Napadač Dinama iskoristio je kardinalnu pogrešku braniča Osijeka Igora Silve koji je neometan pao preko lopte u vlastitom kaznenom prostoru te ostavio "zicer" Oršiću koji je taj poklon iskoristio i mirno svladao Ivušića.

Bila je to prva prilika na utakmici koja je odmah iskorištena. Do kraja prvog dijela oba sastava stvorila su po jednu dobru šansu, no istaknuli su se vratari, piše Gol.hr.

U drugome dijelu kreirano je također nekoliko izglednih prilika, a za Dinamo svoje nisu iskoristili Ivanušec, Petković i Oršić, dok je Osijek najbliži poravnanju bio u razdoblju od 62. do 63. minute, ali Livaković je s dvije odlične intervencije sačuvao prednost Dinama.

Debitant u momčadi Dinama Ristovski morao je u 78. minuti napustiti travnjak nakon što je u razmaku od samo šest minuta dobio dva žuta kartona, no Osijek nije uspio iskoristiti igrača više na terenu. Štoviše, mogao je Dinamo i povećati prednost, Oršić se u 80. minuti sjurio po lijevom krilu, no potom je poslao loptu pored gola.

U posljendjim sekundama susreta, koji je produžen više od 10 minuta, još jednom se itaknuo Livaković koji je zaustavio snažan udarac Bohara koji je išao pod samu gredu.

Vodeći Dinamo sada ima 48 bodova, tri više od drugog Osijeka, dok je treća Gorica sa 39 bodova i utakmicom manje.


Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close