Uvjerljiva pobjeda

Hrvatska prejaka za Makedonce

Gosti nisu bili bez ikakvih šansi, ali Hrvatska je naprosto demonstrirala veću kvalitetu i bolje je koristila svoje prilike.
Sport / Nogomet | 03. 06. 2024. u 20:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska nogometna reprezentacija je na riječkoj Rujevici u sklopu priprema za Europsko prvenstvo rezultatom 3:0 uvjerljivo pobijedila Sjevernu Makedoniju u pripremnoj utakmici.

Dvostruki strijelac bio je Lovro Majer, a prvijenac za reprezentaciju postigao je Marco Pašalić. Gosti nisu bili bez ikakvih šansi, ali Hrvatska je naprosto demonstrirala veću kvalitetu i bolje je koristila svoje prilike.

Majer je doveo Hrvatsku u vodstvo golčinom iz slobodnog udarca već u 10. minuti. Pozicija izvođenja prekida bila je na desnoj strani, malo iskosa, idealna za ljevaka, ali malo tko je očekivao udarac s 25 metara. Upravo na to odlučio se Majer koji je smjestio loptu uz samu bližu stativu i tako je fantastično preciznim udarcem iznenadio Dimitrievskog.

Makedonija je uglavnom pokušavala prijetiti brzim kontrama, aktivan je bio napadač Hajduka Aleksandar Trajkovski, ali Dominik Livaković je par puta lijepo pročitao igru i istrčavanjima je presjecao opasne lopte iza leđa obrane.

Približavala se pauza kada je Majer opet zabio u 45. minuti. Ovaj put nakon sjajne kombinacije s Brunom Petkovićem koji je zadržao loptu s čuvarem na leđima, Majer mu je protrčao iz leđa, a Petković ga je petom gurnuo jedan na jedan s Dimitrievskim kojeg je Majer hladnokrvno matirao slabijom desnom nogom.

U drugom dijelu ritam utakmice je pao, obavljene su brojne zamjene, ali Dalićevi džokeri s klupe također su bili raspoloženi. U 80. minuti Rijekin Marco Pašalić zabio je reprezentativni prvijenac na svom stadionu. Ante Budimir je pucao glavom, Dimitrievski odbio, ali ravno na ljevicu Marca Pašalića koji je iz voleja neobranjivo zakucao loptu u rašlje, piše Index.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close