Remi u Budimpešti

Hrvatska odigrala 1:1 s Mađarskom

Sport / Nogomet | 26. 03. 2016. u 19:05 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska nogometna reprezentacija remizirala je s Mađarskom 1:1 u prijateljskoj utakmici u Budimpešti prekinuvši niz od četiri pobjede pod vodstvom izbornika Ante Čačića.

Hrvatska je povela u 29. minuti golom Marija Mandžukića na asistenciju Ivana Perišića, a domaćin je izjednačio u 79. minuti sjajnim pogotkom Balasza Dzsudzsaka iz slobodnog udarca s 20-tak metara.

Bila je to peta utakmica Vatrenih pod Čačićevim vodstvom i prvi remi nakon pobjeda protiv Bugarske (3:0), Malte (1:0), Rusije (3:1) i Izraela (2.0). Bio je to ujedno i sedmi međusobni susret Hrvatske i Mađarske, pri čemu četvrti remi, uz tri hrvatske pobjede.

Hrvatska je u Budimpeštu doputovala sa samo 16 igrača od kojih su trojica vratari. Dakle, za dvoboj protiv Mađara Ante Čačić je imao svega 13 igrača u polju. Zbog ozljeda i bolesti otpali su Pjaca, Rakitić, Kalinić i Badelj, dok Srna nije bio spreman za svih 90 minuta.

Vatreni će na Euru u Francuskoj igrati u skupini D protiv Turske (12. lipnja, Pariz), Češke (17. lipnja, St Etienne) i Španjolske (21. lipnja, Bordeaux), dok će Mađarska igrati u skupini F protiv Austrije (14. lipnja, Bordeaux), Islanda (18. lipnja, Marseille) i Portugala (22. lipnja, Lyon).

Kopirati
Drag cursor here to close