Europsko prvenstvo

Hrvatska obranom u posljednjoj četvrtini "slomila" Mađarsku

Sport / Nogomet | 01. 09. 2017. u 14:15 Ma.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska muška košarkaška reprezentacija u susretu je 1. kola skupine C na Europskom prvenstvu svladala Mađarsku 67:58 (20:20, 19:16, 13:17, 15:5).

Bojan Bogdanović s 23 i Dario Šarić s 15 koševa predvodili su Hrvatsku do prve pobjede, dok su Zoltan Perl s 12 i David Vojvoda s 11 ubačaja bili najučinkovitiji kod Mađarske.

Mnogo teže od očekivanog hrvatski košarkaši ostvarili su pobjedu u prvom nastupu u Rumunjskoj. Protiv jedne od slabijih reprezentacija na natjecanju do pobjede je stigla tek u posljednjih 10 minuta utakmice. Nakon 30 minuta Mađari su bili u minimalnoj prednost od 53:52, no petorka Popović-Bogdanović-Tomas-Šarić-Bender, koja je odigrala cijelu četvrtu četvrtinu, čvrstom igrom u obrani uspjela je "prelomiti" susret na hrvatsku stranu.

U posljednjih 10 minuta Hrvatska je primila samo pet poena, a tu dionicu je otvorila serijom 8-0 kojom je preuzela kontrolu rezultata.

Prve tri trećine Mađarska je držala rezultatski priključak, a nerijetko i vodila prvenstveno zahvaljujući odličnom napadačkom skoku. U prvih 30 minuta Mađari su ostvarili čak 16 skokova u napadu, a Hrvatska ukupno samo 18 skokova. No, s Benderom i Šarićem pod košem te agresivnim Tomasom, Bogdanovićem i Popovićem napokon je neutraliziran taj problem i hrvatska kvaliteta je došla do izražaja.

Na ruku Hrvatskoj išla je i ozljeda najboljeg mađarskog igrača Adama Hange koji nije igrao u drugom poluvremenu nakon što je u prvih 20 minuta ubacio pet poena uz četiri skoka.

Kasnije u petak u skupini C još će igrati Španjolska - Crna Gora i Rumunjska – Češka, a Hrvatska će u 2. kolu u subotu u 19.30 igrati protiv domaćina Rumunjske.

Kopirati
Drag cursor here to close