Odlukom Saveza

Hrvatska i Slovačka igrat će u Rijeci

Ostalo se pri ranije zauzetom stavu da će kvalifikacije biti odigrane u četiri najveća hrvatska grada te će nakon Zagreba, Osijeka i Splita svjetske doprvake u ovom ciklusu dočekati i Rijeka.
Sport / Nogomet | 16. 10. 2019. u 13:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski nogometni savez (HNS) objavio je kako će se odlučujući susret za odlazak na EURO 2020. između Hrvatske i Slovačke igrati 16. studenoga u Rijeci na stadionu Rujevica.

"Hrvatski nogometni savez ovim putem želi okončati nagađanja o mogućoj promjeni domaćinstva utakmice protiv Slovačke te potvrđuje kako će odlučujući susret za odlazak na EURO 2020. biti odigran 16. studenoga na stadionu HNK Rijeka, kao što je prvotno i odlučeno.

Kao što je Izvršni odbor HNS-a odlučio na sjednici održanoj 11. srpnja ove godine, utakmica Hrvatska - Slovačka u sklopu Europskih kvalifikacija za EURO 2020. godine bit će odigrana u Rijeci. Imajući u vidu izuzetnu važnost utakmice, rukovodstvo HNS-a razmotrilo je opciju igranja na većem stadionu koji bi mogao odgovoriti očekivano velikom interesu navijača Hrvatske.

Ipak, ostalo se pri ranije zauzetom stavu da će kvalifikacije biti odigrane u četiri najveća hrvatska grada te će nakon Zagreba, Osijeka i Splita svjetske doprvake u ovom ciklusu dočekati i Rijeka.

Jedinstven je stav HNS-a da će reprezentacija u Rijeci imati idealne uvjete za pripreme za utakmicu te sjajnu podršku na stadionu HNK Rijeka. Informacije o prodaji ulaznica bit će objavljene naknadno na internetskoj stranici HNS-a", stoji u priopćenju HNS-a.

Hrvatskoj je u posljednjem kvalifikacijskom susretu u skupini E protiv Slovačke potreban barem bod kako bi osigurala jednu od prve dvije pozicije koje vode na EURO.

Trenutačno je Hrvatska vodeća na ljestvici sa 14 bodova, dva više od druge Mađarske, četiri više od treće Slovačke, odnosno šest više od četvrtog Walesa, ali i s utakmicom više od Slovačke i Walesa.

Kopirati
Drag cursor here to close