Ususret Rusiji

Hrvatska do sada bez pobjede protiv Brazila

Brazilska nogometna reprezentacija procijenjena je na 952 milijuna eura što je skoro tri puta više od vrijednosti hrvatskih igrača koji vrijede 359 milijuna eura.
Sport / Nogomet | 02. 06. 2018. u 09:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska i Brazil do sada su igrali tri puta uz dvije pobjede ‘Selecaoa’, dok je jedan susret završio bez pobjednika.

Prvi susret je igran 17. kolovoza 2005. godine kada je Brazil kao aktualni svjetski prvak na splitskom Poljudu odigrao 1-1 protiv reprezentacije Hrvatske koju je kao izbornik vodio Zlatko Kranjčar.

Taj je susret odigran u sklopu HNS-ove kampanje za dobijanje domaćinstva EURA 2012. za koje se kandidirao zajedno s Mađarskom. Hrvatsku je u vodstvo doveo sin izbornika Niko Kranjčar u 32. minuti, a na konačnih 1-1 poravnao je Ricardinho 10 minuta potom, prenosi Hina.

Niti godinu dana kasnije Hrvatska i Brazil su se ponovno susreli, ali ovoga puta u službenom susretu u skupini na SP u Njemačkoj. U dvoboju 1. kola u skupini F na Olimpijskom stadionu u Berlinu 13. lipnja Brazil je bio uspješniji sa 1-0, a strijelac jedinog gola bio je Kaka u 44. minuti.

Brazilci, koji su bili apsolutni favoriti uoči početka susreta, do prve pobjede na SP-u došli su teže od očekivanog. Naime, hrvatska reprezentacija je odigrala odlično, zaustavivši Ronalda i Adriana, te prvu zvijezdu brazilske reprezentacije Ronaldinha. Ipak, jedna neopreznost u obrani i majstorija Kake Hrvate je stajala osvajanja jednog boda.

Brazil je kasnije prošao u osminu finala kao pobjednik skupine, dok je Hrvatska okončala natjecanje na trećem mjestu u skupini.

“Vatreni” i “Selecao” su treći put igrali međusobno na otvaranju svjetskog prvenstva 2014. u Sao Paolu, a slavio je domaćin 3-1. Ostaje utjeha su otvorili World Cup protiv peterostrukog svjetskog prvaka prvenstva u susretu kojeg je gledalo najmanje dvije milijarde ljudi. Međutim, nakon svega što se događalo na travnjaku Arene Corinthians, moglo bi se reći nezasluženo.

Hrvatska je u većem dijelu utakmice bila ravnopravna Brazilcima, kojima je za pobjedu trebala i obilata pomoć japanskog suca Nishimure. Hrvatska je povela u 11. minuti autogolom Marcela, a u 29. minuti je izjednačio Neymar. U nastavku susreta 'ukazao' se Nishimura koji je u 70. minuti poklonio kazneni udarac domaćinu kojeg je realizirao Neymar. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Oscar u sudačkoj nadoknadi.


Dosadašnji susreti Hrvatske i Brazila:

17. kolovoza 2005, Split: Hrvatska - Brazil 1-1 (Kranjčar 32 / Ricardinho 42)
13. lipnja 2006, Berlin: Hrvatska - Brazil 0-1 (Kaka 44)
12. lipnja 2014, Sao Paulo: Brazil - Hrvatska 3-1 (Neymar 29, 71-11m, Oscar 90+1 / Marcelo 11-autogol)

Brazil skoro tri puta skuplji od Hrvatske

Brazilska nogometna reprezentacija procijenjena je na 952 milijuna eura što je skoro tri puta više od vrijednosti hrvatskih igrača koji vrijede 359 milijuna eura.

Premda podacima portal transfermarkt samo su tri reprezentacije vrijednije od Brazilaca, a to su Njemačka, Francuska i Španjolska koje su procijenjene svaka na 1.02 milijarde eura.

Najskuplji igrač u redovima peterostrukih svjetskih prvaka je Neymar koji je procijenjen na 180 milijuna eura. Iza njega je Philippe Coutinho koji vrijedi 100 milijuna eura, a zatim slijede Firminho i Gabriel Jesus sa po 80 milijuna eura, te Marcelo i Casemiro koji su procijenjeni na 60 milijuna eura.

Hrvatska reprezentacija je procijenjena na 359 milijuna eura, a najskuplji igrač u našim redovima je Ivan Rakitić koji je procijenjen na 50 milijuna eura. Iza njega su Luka Modrić (40), Ivan Perišić (40), Mateo Kovačić (30)


Brazil – 952 milijuna eura
Neymar – 180 milijuna eura
Coutinho – 100
Firminho, Gabriel Jesus – 80
Casemiro, Marcelo – 60

HRVATSKA – 359 milijuna eura
Ivan Rakitić – 50 milijuna eura
Luka Modrić, Ivan Perišić – 40
Mateo Kovačić – 30
Šime Vrsaljko – 25
Mario Mandžukić, Andrej Kramarić, Dejan Lovren - 20

Kopirati
Drag cursor here to close