Biti ili ne biti

Hrvati u modi: Što su kazali čitatelji Marce, a što prognozira Bild?

U susretu između Hrvatske i Danske, prema dosadašnjoj "logici" svjetskog prvenstva, Bild daje jasnu prednost Hrvatima. Danci su postigli samo dva gola i jednom pobijedili, dok je Hrvatska ubilježila tri pobjede
Sport / Nogomet | 30. 06. 2018. u 11:32 M.B./Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što su završene sve utakmice po skupinama na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, ugledni španjolski sportski list MARCA proveo je anketu među 130 tisuća čitatelja o tome tko će osvojiti naslov prvaka svijeta, tko je najviše pokazao, a tko najviše podbacio u dosadašnjem dijelu Mundijala.

Po pitanju prognoze tko će biti novi svjetski prvak, očekivano 36 posto anketiranih dalo je svoj glas Španjolskoj, a 17 posto ih vjeruje da će prvak svijeta ipak biti Brazil, dok Belgiju preferira 14 posto anketiranih čitatelja.

Prednost Španjolske u tim prognozama temelji se na dosadašnjoj igri i osvojenoj boljoj poziciji za nastavak natjecanja, jer u osmini finala ide na Rusiju, a ukupno gledano ima bolji raspored u odnosu na Francusku, Brazil, Argentinu, Belgiju i Portugal.

Za najboljeg igrača dosadašnje faze Svjetskog prvenstva čitatelji Marce izabrali su Luku Modrića, koji je dobio 28 posto glasova, ispred Isca i Courtinha s po 22 posto glasova.

Najprijatnija iznenađenja su Klumbijac Quintero (25%), ruski reprezentativac Čerišev (21%) i mladi meksički napadač Hirving Lozano (14%).

Vratar španjolske reprezentacije David De Gea je najveće razočarenje (28 posto anketiranih), ispred Lewandowskog (16 posto) i Özila (14 posto).

Zanimljivo je kako 44 posto anketiranih ističe VAR kao jedan od najboljih segmenata na ovom svjetskom prvenstvu.

Bild prognozira utakmice osmine finala

Njemački Bild dao je svoje prognoze predstojećih utakmica osmine finala, koje započinju okršajem između Argentine i Francuske (danas u 16 sati), a nastavljaju se večernjom utakmicom (20 sati) između Urugvaja i Portugala.

Tako ovaj popularni list smatra kako će Francuska, u čijim redovima igraju Pogba, Mbappé, Dembelé, Griezmann i drugi, pobijediti Messijevu Argentinu, za koju napominje kako se u sljedeći krug provukla kroz iglene uši, kao druga u skupini i uz negativnu razliku zgoditaka (3:5). Za razliku od Argentine koja se namučila, Francuzi su prošli dalje gotovo se ne oznojivši.

Urugvaj, reprezentacija koja u fazi po skupinama jedina nije primila gol, za Bild je favorit u odnosu na Portugal. Suarez i Cavani su u zadnjoj utakmici protiv Rusije (3:0) ušli u ritam, dok je Ronaldo kod Portugala upravo u zadnjoj utakmici skupine najmanje pokazao. Bild napominje kako bi mnogi željeli okršaj Messija i Ronalda u narednom kolu, ali ipak prednost za prolazak dalje daje Urugvaju.

Što se tiče utakmice osmine finala između Rusije i Španjolske, za njemački list nema nikakve dvojbe u vezi s favoritom. Španjolska ide dalje, prognoziraju Nijemci. Iako momčad s Iberskog otoka nije nogometnu javnost posve uvjerila u svoje kvalitete, Bild smatra da zbog pojedinačnih kvaliteta Španjolci glase za jednog od favoriti Mundijala.

U susretu između Hrvatske i Danske, prema dosadašnjoj "logici" svjetskog prvenstva, Bild daje jasnu prednost Hrvatima. Danci su postigli samo dva gola i jednom pobijedili, dok je Hrvatska ubilježila tri pobjede, pri čemu je posebno impresivna ona protiv Argentine.

Brazil i Meksiko također su par u osmini finala, a prema snazi ekipa, favorit bi trebao biti Brazil i proći u četvrtfinale. Ipak, dajući prednost Brzilu, Bild napominje kako Meksiko itekako zna iznenaditi, o čemu su se najbolje osvjedočili Nijemci na ovom svjetskom prvenstvu.

Nadalje, Belgiji kao jednom od pritajenih favorita Mundijala, njemački list daje prednost u srazu s Japanom. Belgijanci imaju potencijal doći do finala, dok Japan nakon uvodne pobjede nad Kolumbijom, bilježi pad forme, jer su uslijedili remi protiv Senegala i poraz od Poljske u skupini.

Dvoboj između Švicarske i Švedske zapravo nije bio ''predviđen'', ali Švicarci su pokazali stabilnost u igri i prošli dalje skupa s Brazilom, dok je Srbija zapela. Jednako tako, Švedska je iznenadila glatkom pobjedom u trećem kolu protiv Meksika (3:0) i postala pobjednicom skupine. Bild smatra kako u ovom susretu jednakih protivnika prednost ipak ima Švicarska.

Engleska je također ostala ponešto dužna u prve tri utakmice, a Kolumbija još i više, čini se. Englezi su izgubili od Belgije, a Kolumbijci su snagu pokazali samo u utakmici protiv Poljske (3:0). Sada im se ozlijedio James, tako da u odnosu na Engleze imaju puno više problema. Bild prognozira prolazak Engleske u četvrtzavršnicu.

Parovi četvrtfinala prema prognozi Bilda trebali bi biti:

Francuska - Urugvaj
Brazil - Belgija
Švicarska - Engleska
Španjolska - Hrvatska

 

Kopirati
Drag cursor here to close