EURO 2024

Hrkać: Perišićeve fizikalije se mogu usporediti s Cristianom Ronaldom

Robert Hrkać, novinar Zadarskog lista i podcaster te autor knjige "555 najvećih nogometnih utakmica 21. stoljeća", komentirao je šanse hrvatske reprezentacije na velikoj sceni.
Sport / Nogomet | 15. 06. 2024. u 01:37 Robert Rezo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometni EURO u Njemačkoj je počeo, a hrvatska reprezentacija vođena izbornikom Zlatkom Dalićem će dobre uspjehe s prethodnih Svjetskih prvenstava pokušati prenijeti i na europski turnir. Vatreni se nalaze u skupini B s reprezentacijama Španjolske, Italije i Albanije, a u Berlinu i širom Njemačke neće izostati gromoglasna podrška hrvatskih navijača.

Robert Hrkać, novinar Zadarskog lista i podcaster te autor knjige "555 najvećih nogometnih utakmica 21. stoljeća", komentirao je šanse hrvatske reprezentacije na velikoj sceni.

Bljesak.info: Iako su neki kritizirali popis od 26 igrača koji je javnosti priopćio izbornik Dalić, Hrkać smatra kako ne vidi potrebu za kritikom na račun hrvatskog izbornika:

"Mislim da je sve kako treba. Što se tiče njegovog popisa, mislim da otkad je on preuzeo hrvatsku reprezentaciju ima vrlo malo negativnih reakcija iz javnosti. Nema mu se što poreći, nikada nije ostao doma netko tko nije trebao", smatra novinar Zadarskog lista.

Bljesak.info: Impozantne igre Joška Gvardiola na mjestu lijevog beka u Manchester Cityju nisu prošle neopaženo, Robert smatra kako će njegova pozicija biti jedina dilema u sastavu Vatrenih, s obzirom na to da je Gvardiol po prirodi branič.

"Teško pitanje. To je vjerojatno i jedino zapravo pitanje oko tih prvih 11. S obzirom na to kako je odigrao zadnjih 3-4 mjeseca u Manchester Cityju i kako je počeo zabijati u zadnje vrijeme, protiv Španjolske bi ga se moglo očekivati na toj poziciji.“

Bljesak.info: Oporavak Ivana Perišića jedno je od najvećih pojačanja za Hrvatsku ovo ljeto, a Hrkać smatra kako je krilni igrač reprezentacije „X faktor“ za velike turnire.

"Ja da sam izbornik, uvijek bih Perišića stavljao od prve minute, ne samo zbog starih zasluga, nego zbog njegovog pristupa na velikim natjecanjima," započeo je autor nogometne enciklopedije pa nastavio.

"Veliko je kada imate takvog jednog igrača koji tako igra te najveće utakmice. Sjetimo se, u Brazilu dva gola zabije Meksiku i Kamerunu pa onda na EURU Španjolskoj, o Rusiji i ne treba govoriti. Imati takvog jednog specijalista za velika natjecanja je blagoslov."

Bljesak.info: Robert je pohvalio Ivanovu fizičku spremnost i u poznim godinama karijere te kako ga možemo očekivati i na Svjetskom prvenstvu za dvije godine koje će ugostiti Sjedinjene Američke Države, Kanada i Meksiko.

"Nikada ne bih prerano otpisivao igrača kao što je Perišić kada vidimo njegove fizikalije, koje se mogu usporediti s Cristianom Ronaldom. Uvjeren sam da se neće oprostiti nakon ovog natjecanja i da je pred njim Amerika, Kanada i Meksiko, a vjerujem i ne samo to. Ako vidimo da će Ronaldo u 40.-oj godini igrati za Portugal, zašto ne bi i Perišić", zaključio je Hrkać.

Bljesak.info: Novinar Zadarskog lista smatra kako Hrvatska, unatoč teškoj skupini može otići daleko.

"Bitno je proći skupini, a kasnije gdje te voda odnese", kroz smijeh je počeo Hrkać pa kazao kako se Vatreni imaju čemu nadati.

"Mislim da mi možemo ponovno otići daleko, uzimajući u obzir formu naših igrača, atmosfera koja će biti u Njemačkoj, možemo sanjati ponovno veliko."

Kopirati
Drag cursor here to close